Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doet ludieke oproep aan Ferrari-baas: "Hoop dat hij me belt"

Max Verstappen heeft zijn zinnen gezet op een Ferrari-zitje. Maar niet een fulltime zitje bij het Ferrari-team, maar een zitje in een iconische oude bolide.

Verstappen Sainz Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen is ook naast het F1-circuit graag bezig met racen. Zo trekt hij weleens naar het circuit om in een van zijn eigen GT-auto's te racen. Dat doet hij dan met vader Jos. Daagt hij hem dan uit? In gesprek met de Gazzetta dello Sport vertelt Max dat die tijd voorbij is.

"We hebben gewoon plezier", aldus de drievoudig wereldkampioen Formule 1. "Ik vind het leuk om mijn vader in actie te zien en andersom. De tijd van strijd is voorbij", lacht hij.

F2004

Verstappen heeft naast zijn GT-bolide een paar andere mooie auto's in zijn garage in Monaco staan. De Italiaanse sportkrant vraagt zich af welke droomauto's de Red Bull-coureur nog allemaal zou willen hebben.

"Al mijn Red Bull-bolides waarmee ik een wereldtitel heb gewonnen", reageert Verstappen. Daarnaast wil hij nog een F1-bolide hebben, maar wel eentje van een van de Red Bull-rivalen. "De F2004 van Schumacher, een geweldige auto", zo geeft hij toe.

Verstappen doet al grappend een oproep aan John Elkann, de Ferrari-president. "Ik weet niet hoe ik die auto zou moeten kopen. Ik wil graag een oproep doen aan John Elkann. Ik hoop dat hij dit interview leest en me misschien belt!"

De F2004 was een van de succesvolste F1-bolides aller tijden, met 11 polepositions, 15 overwinningen en 30 podiums in 20 races tijd.
			© xpb.cc
	© xpb.cc

Museum

En wil hij al zijn auto's in plaats van in een garage misschien in een eigen museum zetten? De Nederlander voelt daar wel wat voor. "Het zou leuk zijn om een museum te hebben waar ik alle eenzitters waarin ik heb gereden kan zetten."

Met een kartbaan erbij, zoals Fernando Alonso in zijn thuisland heeft? "Dat is wat onwaarschijnlijker, omdat er in Nederland minder ruimte is dan in Spanje, maar ik zou wel graag iets willen creëren in mijn land waardoor kinderen kunnen beginnen met dromen over racen. Om zo iets terug te geven aan de sport die mij zoveel heeft gegeven", aldus Verstappen.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"