Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doet oproep aan Red Bull na nieuwe zege: "Nu rust in de tent"

Er stond geen maat op Max Verstappen in Saoedi-Arabië. Poleposition en de zege: het kan niet beter. De Nederlander is dolblij, maar hoopt wel dat de rust intern bij Red Bull weer terug gaat keren.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen had weer een perfecte dag in de RB20. De Nederlander stormde in Saoedi-Arabië naar zijn tweede overwinning van het seizoen en kende eigenlijk geen tegenstand. Sergio Perez bleef aardig bij, maar kon het zijn teamgenoot geen moment moeilijk maken. Verstappen was foutloos en staat met een glimlach bij Viaplay. Hij is blij dat hij weinig op beeld verscheen.

"Prima", lacht Verstappen. "Ik was de ronden aan het aftellen. Het was niet heel spannend, natuurlijk, maar aan de andere kant is dat ook wel fijn. De auto ging gewoon goed. We hadden natuurlijk best wel een lange stint op de harde band, maar alles was onder controle. Het verkeer aan het einde was een beetje lastig, omdat mijn banden te koud werden. Het is dan lastig als je in de vuile lucht terechtkomt. Maar uiteindelijk verliep het gewoon goed."

Vlekkeloos ging het echter niet, stelt de Red Bull-coureur. "Het begin op de harde banden was lastig. Ik had weinig grip en dat duurde een paar ronden. Daarna konden we steady de voorsprong uitbreiden. Het is natuurlijk wat minder spannend als we maar één keer stoppen. Er was geen bandenslijtage, dus dan is het gewoon je snelheid managen. Je probeert het gat altijd groter te maken naar Checo, maar je wil ook niet onnodig pushen met de muren hier. Je moet dus je ritme vinden."

Rust in de tent

Moet Verstappen komende dagen nog gesprekken voeren om alle koppen bij Red Bull dezelfde kant op te krijgen? Er was veel rumoer. "Normaal gesproken niet. Ik denk dat alle belangrijke personen hier waren en ik denk dat iedereen wel redelijk duidelijk weet waar hij staat. We moeten gewoon een beetje rust in de tent hebben. Dat weet iedereen."

Dat Verstappen zelf relaxed is, blijkt wel. De Nederlander was vrijdagavond nog aan het gamen. "Ik heb gisteravond nog iRacing gespeeld. Als je een beetje tijd voor jezelf hebt, moet je plezier maken. En ik kon absoluut uitslapen."

Verstappen heeft ook nog complimenten in huis voor Oliver Bearman, die debuteerde met de zevende plaats. "Dat is fantastisch. Ik had het al tegen een paar mensen van het team gezegd: 'als hij net buiten de top zes, als zevende dus, eindigt, dan doe je het echt fantastisch'. Echt een prima resultaat voor hem, zeker op deze baan. Je kent de auto totaal niet en je gaat de eerste keer een race in. Daar kan je niet meer van maken. Top!"

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zwaarbevochten zege Verstappen in Imola