Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

"Verstappen doet zeker niet onder voor Hamilton"

Voormalig Formule 1-coureur Gijs van Lennep juicht de contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull met volle overtuiging toe. Volgens de voormalig Le Mans-winnaar was dat het enige juist dat Verstappen kon doen en zijn alle ingrediënten aanwezig voor een succesvol seizoen.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Toen Red Bull bekendmaakte dat Max Verstappen tot en met 2023 bij het team blijft, viel menig mond open van verbazing, zo niet die van de Nederlandse racelegende Gijs van Lennep. Hij zou de jonge Red Bull-coureur niet anders geadviseerd hebben: "Het heeft me in het geheel niet verbaasd dat hij een handtekening zette onder een contract dat hem tot eind 2023 aan Red Bull bindt", zo laat Van Lennep stellig weten in gesprek met RacingNews365.

"Dit is het enige wat hij had kunnen en moeten doen en dat heeft hij gedaan, want wat had hij anders kunnen doen?", vervolgt de Porsche-ambassadeur. De suggestie dat Verstappen naar Mercedes had kunnen gaan, veegt hij resoluut van tafel: "Want in 2021 rijdt Mercedes achteraan, net als op de beurs. Net op het moment dat je een aandeel koopt, stort het in, of niet dan?"

Dat Mercedes in 2021 achteraan rijdt, is hoogstonwaarschijnlijk en dat weet Van Lennep ook, maar hij wil aangeven dat er bij gebrek aan zekerheden in 2021 elk beetje continuïteit van grote waarde is: "Verstappen moet gewoon niet weggaan waar hij goed zit, never nooit."

Verstappen zit goed op zijn plek bij Red Bull, hij doet steeds meer ervaring op en ook de Honda-motor wordt steeds beter. Alle ingrediënten voor een machtsgreep zijn aanwezig en dus sluit Van Lennep niet uit dat Verstappen dit seizoen naar zijn eerste wereldtitel rijdt: "Er mag het nodige van Verstappen verwacht worden, zeker weten."

"Ik zou niet weten wat er mis kan gaan. Die Honda-motor is goed en bij Red Bull doen ze er ongetwijfeld alles aan om die auto ook goed te maken. Max was al lange tijd klaar voor de wereldtitel en als Red Bull hem nu een goede auto geeft, wordt hij dat ook. In 2020 kan het al gebeuren. Hij zal af moeten rekenen met Lewis Hamilton, maar de coureur Verstappen doet niet onder voor de coureur Hamilton. De combinatie Mercedes/Hamilton was in de laatste jaren echter beter dan de combinatie Red Bull/Verstappen."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties