Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dominante Verstappen glundert na tweede zege: "Fantastisch!"

Max Verstappen gaat fier aan kop in het klassement, nadat hij in Djedda zijn tweede Grand Prix-zege van het jaar boekte. Logischerwijs is hij daar zeer tevreden mee.

Verstappen win Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Er stond wederom geen maat op Max Verstappen. Dit keer was Djedda het decor voor een dominante race van de Nederlander. De Red Bull-coureur ging vrijwel de gehele race aan de leiding en wist afgetekend te winnen.

Direct na het vallen van de vlag klonk Verstappen dan ook zeer tevreden op de radio. "Een goede race. Ik had wel wat koude banden aan het einde, maar we hadden een goede pace te pakken. Wéér een fantastisch weekend", jubelt hij.

Voor de camera van F1 gaat hij net zo vrolijk verder in gesprek met David Coulthard. "Weer een fantastisch weekend, over het algemeen. Voor het team ook, maar ik voelde me ook heel goed in de auto. In de race wederom. De laatste stint was wat langer dan gehoopt vanwege de safety car, maar je moet er gewoon voor gaan natuurlijk", zo doelt hij op zijn vroege pitstop.

Tricky

Het leek gesneden koek, maar toch is een race van anderhalf uur in Saoedi-Arabië niet niks. In de slotfase kwam Verstappen wat verkeer tegen, waardoor zijn banden een beetje afkoelden. Gevaarlijk!

"De laatste ronden, met de achterlopers, op koude banden, was het wat glad, maar we wisten het te managen. De pace was goed, dus ik ben zeer, zeer tevreden. Idealiter wil je niet zo'n lange stint afwerken, maar we moesten wel. Met deze hogesnelheidsbochten wordt het snel wat tricky als je banden wat kouder worden."

Waarom is het verder zo'n fysiek zware race, Max? "Het is vroeg in het seizoen, we rijden tegen de richting van de klok in, dus dit is altijd een wat meer fysieke race dan een andere race."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training