Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen dolt met Norris: "Het staat 1-1 qua safety cars!"

Max Verstappen pakte tijdens de Grand Prix van Canada zijn 60e zege in de Formule 1. De Nederlander kan het na afloop niet laten om met Lando Norris te dollen over de safety car.

Verstappen win Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Canada verliep knotsgek, met een perfecte afloop voor Max Verstappen. De Nederlander won op knappe wijze en profiteerde ook van een safety car. Lando Norris lag op dat moment namelijk aan de leiding, maar kon een rondje later pas een pitstop maken en moest de eerste positie afstaan aan Verstappen. Zijn zege kwam daarna niet meer in gevaar. De 26-jarige Red Bull-coureur heeft genoten.

"Absoluut!", lacht Verstappen. "Het was zeker niet makkelijk en heel simpel om een foutje te maken, vooral toen die intermediates er een beetje aan gingen. Dat werd bijna een slick. Zodra je ook maar lichtjes op het nat kwam, gleed je er vanaf. Het was heel raar. Aan het begin voelde het heel goed aan en kon ik druk zetten op Russell, maar ik kwam er niet voorbij zonder DRS. Daarom bleef ik ook klagen om DRS te krijgen."

Het vervelende was dat het toen juist even fout ging. "Mijn banden gingen eraan toen de DRS geactiveerd werd. Norris ging toen heel erg hard, dus dat zijn natuurlijk wel dingen waar we naar moeten kijken. Ik denk namelijk wel dat McLaren over het algemeen heel hard ging op de intermediates."

Safety car

Hoe heeft Verstappen de race dan gewonnen? Een grapje over Norris kan niet uitblijven. "Door constant te zijn, niet te veel fouten te maken en door goede communicatie met het team om op de juiste momenten de pitstops te maken, denk ik. Natuurlijk hielp de safety car wel een beetje ten opzichte van Lando, maar dat mag dan ook wel een keer. In Miami werkte het tegen ons, dus nu staat het 1-1! Dat is racen. Het leek erop dat Lando nog een overcut ging doen op ons, maar de outlap is zo lastig op slicks. Toen ik zag dat hij naast mij zat in de tweede bocht, wist ik dat we ervoor zaten."

De 26-jarige Verstappen had het wel naar zijn zin in de natte omstandigheden. "Ik voel me natuurlijk altijd goed in dit weer, maar het zat heel dicht bij elkaar. Op bepaalde momenten ging één auto harder dan de andere. Het was best lastig, want op normale circuits met normaal asfalt krijg je een droge lijn. Hier duurde het alleen heel lang in bocht twee tot en met zes. Daar staan heel veel bomen, dus er komt weinig zon doorheen. Daarom bleven we lang doorgaan op inters. Je probeert natuurlijk te koelen, maar er zijn heel veel details waardoor een band beter werkt bij een bepaald team. Misschien hadden we dat niet voor elkaar op de intermediates. Uiteindelijk hebben we de race gewonnen en ben ik daar erg blij om. We lopen uit en hebben het perfect gedaan."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren