Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen dolt Norris met uniek verjaardagscadeau na startincident

Max Verstappen werd bij de start van de Grand Prix van Spanje het gras op geduwd door Lando Norris. De Nederlander kan er na afloop wel om lachen en weet al wat hij Norris voor zijn verjaardag gaat geven.

Verstappen Norris Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Spanje ging spectaculair van start. Max Verstappen zette zijn Red Bull naast de McLaren van Lando Norris, die op zijn beurt steeds verder naar rechts kwam en Verstappen het gras op duwde. George Russell profiteerde optimaal en nam tijdelijk de leiding over, waarna het toch op een tweestrijd tussen Verstappen en Norris uitdraaide. Verstappen won en grapt in de persconferentie over het startincident.

"Ik weet al wat ik Lando voor zijn verjaardag ga geven", lacht Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Het wordt waarschijnlijk een grote spiegel of een bril. Dan is het allemaal weer in orde. Het was hard racen, maar omgekeerd had ik waarschijnlijk hetzelfde gedaan. Ik dacht dat er asfalt lag en had het gras helemaal niet gezien. Je probeert de ander zoveel mogelijk te knijpen en ik wilde zelf ook contact voorkomen. Je wil elkaar niet raken met de wielen en mogelijk schade oplopen aan je ophanging, dus je laat automatisch een paar centimeter extra ruimte. Nu betekende dat dat ik het gras op moest."

Norris deelt zijn visie over het moment. "Het is altijd moeilijk om zo'n situatie te beoordelen. Ik kan geen meetlint pakken en het perfect opmeten. Sowieso ga ik het hem niet makkelijk maken. Er was genoeg ruimte, denk ik. Ik stop verder met praten... Het was racen en ik liet hem genoeg ruimte. Ik denk namelijk dat er op elk moment genoeg ruimte was voor Max om op het circuit te blijven."

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'