Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen dolt vader Jos: "Als we samen Le Mans rijden, moet hij eerst de sportschool in"

Max Verstappen ziet het zeker zitten om de 24 uur van Le Mans te gaan rijden, maar wel op één voorwaarde: hij moet de auto in ieder geval met zijn vader delen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin

De geruchten over een mogelijk Le Mans-debuut voor Max Verstappen zwollen aan toen Aston Martin bekendmaakte de Valkyrie naar Le Mans te sturen in 2021. De straatversie van de hypercar wordt ontwikkeld in samenwerking met Red Bull Racing en dus kon het grote speculeren beginnen.

Max Verstappen zegt er in gesprek met onder andere RacingNews365 niet onwelwillend tegenover te staan, maar komt wel met een voorwaarde: "Hij zal er wel even voor moeten trainen, maar als ik Le Mans ga doen, dan wil ik dat met mijn vader doen."

Zijn Formule 1-verplichtingen ziet de Red Bull-jongeling niet als een obstakel dat een endurance-avontuur in de weg kan staan: "Nico Hulkenberg heeft laten zien dat als de kalender het toelaat, het geen probleem moet zijn", aldus de Nederlander, die enkel mee wil doen om te winnen: "Dat wil ik altijd, maar in zo'n lange en gekke race kan natuurlijk van alles gebeuren."

Overigens zal het mogelijke uitstapje niet de eerste kennismaking van Verstappen met het befaamde Circuit de la Sarthe zijn. Hij reed de 24 uursrace eerder al, online: "Dat was erg gaaf en toen kon ik er geen genoeg van krijgen om 's nachts te racen. Ook de echte race is echter erg gaaf met al die categorieën en al het verkeer waar je doorheen moet zien te laveren."

Vader Jos Verstappen reed de 24 uur van Le Mans twee keer eerder, in 2008 met de klassewinst in de LMP2-klasse tot gevolg.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2019?

Speel mee en win een Max Verstappen cap.

Speel mee

7 reacties