Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen-dominantie niet door iedereen gewaardeerd: "F1 is een grap"

In de Formule 1 is er vaak een dominant team. Op dit moment is dat Red Bull, dat dit en vorig seizoen heeft gedomineerd. In de jaren daarvoor was het Mercedes dat iedereen het nakijken gaf. Dat wordt niet door iedereen gewaardeerd.

Aan de andere kant van de oceaan is men niet onder de indruk van de dominantie van Max Verstappen. Volgens IndyCar-coureur Will Power is het een grote grap, zonder dat hij daarbij wil zeggen dat er iets mis is met de coureurs in de Formule 1.

In de IndyCar-klasse rijden alle coureurs met hetzelfde chassis, het is een zogeheten spec-series. Daardoor zit het veld zeer dicht op elkaar. In de Formule 1 kan iedereen daarentegen, binnen de reglementen, haar eigen auto op de baan zetten.

Red Bull doet dat op dit moment aanzienlijk beter dan de rest, tot frustratie van Power, die sprak in aanloop naar de laatste IndyCar-race. "Het is zo zwaar hier, we hebben een geweldig veld met coureurs. Dat moet iedereen weten, zeker vergeleken met de Formule 1."

"De Formule 1 is een grap als het gaat om competitie. Ze hebben geweldige coureurs en ik voel met ze mee dat ze niet dezelfde voldoening kunnen hebben zoals wij tijdens het racen ervaren, want dit is het hoogste niveau van open-wheel racing."

Max gaat winnen

Volgens Power, regerend IndyCar-kampioen, zou F1 er baat bij hebben als ze de kant van IndyCar op gaan. "Als de Formule 1 dezelfde formule had als IndyCar, dan zou het zóveel beter zijn. Het technologische vlak is geweldig, ik hou daarvan, maar vanuit het perspectief van de fans: hoe geweldig zou het zijn als iedereen een Red Bull had?"

"Je weet nu gewoon simpelweg dat Max elke race gaat winnen als hij niets fout doet. Stel je voor dat je als rookie de Formule 1 inkomt en op die manier gewoon een race kan winnen? Je weet echter dat dat nooit zal gebeuren met de politiek daar in de Formule 1", sluit hij zuchtend af.

Zou elke F1-coureur een 'Red Bull' moeten hebben? Laat je mening achter hieronder in de poll.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

72 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken