Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen-dominantie 'niet ideaal'? "Meer actie is beter voor F1"

Na de testdagen in Bahrein is het grote speculeren begonnen over welke teams volgende week bij de GP van Bahrein goed voor de dag gaan komen. Bandenleverancier Pirelli hoopt op een spannender seizoen dan vorig jaar, toen Max Verstappen en Red Bull domineerden. Of die wens uit gaat komen...

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Niet alleen voor de tien F1-teams stond de afgelopen week in het teken van testen en data verzamelen. Ook bandenleverancier Pirelli kon in de drie testdagen in Bahrein veel nieuwe informatie verzamelen over de banden waarmee dit seizoen gereden gaat worden. Zeker de C3, komend weekend bij de GP van Bahrein de zachte band, en de C2 werden veel gebruikt, wat de Italiaanse fabrikant veel data opleverde.

Mario Isola, de baas van Pirelli, zag onder meer dat Ferrari, in tegenstelling tot vorig seizoen, erin slaagde om bandenslijtage beter onder controle te krijgen. "Dat denk ik echt, ja. Natuurlijk is Red Bull de standaard, iedereen weet dat. Maar ik denk dat Ferrari goed werk heeft verricht. Als ik kijk naar de data die we tot nu toe hebben verzameld, zou ik zeggen dat ook Mercedes en McLaren dichtbij zijn gekomen. We hebben dus minstens drie, vier teams die de strijd met Red Bull willen aangaan", zegt Isola.

Of dit genoeg is om het team van Max Verstappen te verslaan, dat weet de Italiaan niet. Wel hoopt Isola dat we meer strijd gaan zien in de Formule 1 dan vorig jaar. "Ik hoop dat we een spannend kampioenschap krijgen. De dominantie van één coureur is niet ideaal. Max heeft verdiend wat hij heeft bereikt in zijn carrière, zeker afgelopen jaar. Maar als we meer actie op de baan gaan zien, dan is dat beter voor de F1."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China