Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen door de F1-fans verkozen tot beste coureur van 2021

Max Verstappen is naast wereldkampioen ook de best gewaardeerde coureur bij de Formule 1-fans. De Red Bull-rijder scoorde net geen dikke negen.

De kersvers wereldkampioen Max Verstappen wint niet alleen de titel, maar ook de harten van de Formule 1-fans. Eerder werd de Nederlander al verkozen tot favoriete coureur in de koningsklasse van de autosport, nu krijgt hij voor zijn rijkunsten van de fans het hoogste cijfer in de 'Aramco Fan Power Rankings' van 2021. Gemiddeld scoorde hij een 8,8. Verstappen is dus 'summa cum laude' geslaagd voor zijn kampioensjaar. Op de tweede plaats stond, niet gehele verrassend, titelrivaal Lewis Hamilton. de Mercedes-coureur scoorde een 8,4 en is hiermee naast Verstappen de enige coureur die hoger scoort dan een 8. Op de derde plaats staat Ferrari-coureur Carlos Sainz na een sterk eerste seizoen bij de Scuderia. De Spanjaard scoorde een 7,8 en is hiermee volgens de fans best of the rest.

Alpine in de top 10, Bottas ontbreekt

Van de topteams staat Sergio Perez op de zesde plaats, maar Valtteri Bottas ontbreekt in de top 10. De teamgenoot van Hamilton slaagde er niet in om de fans tevreden te stellen met zijn rijkunsten. Alpine-coureurs Esteban Ocon en Fernando Alonso doen goede zaken en eindigen respectievelijk als tiende en zevende, waarmee ze naast Red Bull en Ferrari het enige team zijn met twee coureurs in de top tien. Bekijk de top tien van de Fan Power Rankings hieronder.

1473634209898110983

2021 @aramco Power Rankings Here are the top 10 drivers this season according to you... #F1 pic.twitter.com/ZBM4VQFW4A — Formula 1 (@F1) December 22, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi