Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1 spreekt over taalgebruik na felle woorden Verstappen

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije, de race waarin Max Verstappen fel van leer trok tegen Red Bull, heeft nog een staartje gekregen tijdens een bijeenkomt van de F1 Commissie.

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op dinsdag 23 juli kwam de F1 Commissie bij elkaar om het over enkele prangende F1-zaken te hebben. Daarbij werd ook gesproken over hoe F1-coureurs en andere F1-prominenten zich dienen te gedragen, waarbij de nadruk lag op taalgebruik. De discussie volgde op de woede-uitbarstingen van Max Verstappen richting zijn team tijdens de Formule 1 Grand Prix van Hongarije.

Tijdens die bijeenkomst zou F1-baas Stefano Domenicali de teams eraan herinnerd hebben dat het belangrijk is om te onthouden dat de communicatie tussen coureur en team live uitgezonden kan worden tijdens races. Het verzoek was op de teambazen daarover in gesprek wilde gaan met hun coureurs.

Volgens The Times zou het daarbij ook zijn gegaan over het gebrek aan consistentie als het gaat over uitdelen van straffen in dit soort gevallen. Tijdens de GP van Las Vegas in 2023 werden Toto Wolff en Fred Vasseur officieel met een waarschuwing op de vingers getikt voor het vloeken tijdens de persconferentie.

Het is vooralsnog niet gebruikelijk gebleken om coureurs te beboeten voor scheldkanonnades, al kreeg Yuki Tsunoda onlang een boete van 40.000 dollar, waarvan 20.000 voorwaardelijk, vanwege beledigende opmerkingen.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'