Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen door NOC*NSF verkozen tot 'Sportman van het Jaar'

Anderhalve week na het winnen van de wereldtitel in de Formule 1 is Max Verstappen opnieuw in de prijzen gevallen. Hij werd tijdens het NOC*NSF Sportgala verkozen tot 'Sportman van het Jaar'.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen is door sportkoepel NOC*NSF uitgeroepen tot Nederlands 'Sportman van het Jaar'. Hij wint de titel voor zijn prestaties in zowel 2020 als 2021, aangezien vorig jaar het gala vanwege corona niet werd georganiseerd. Vorig jaar eindigde hij op de derde plaats in het kampioenschap achter Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, dit jaar echter versloeg hij de meervoudig wereldkampioen op weg naar zijn eerste wereldtitel in de Formule 1.

Het is de tweede keer dat de Red Bull-coureur er op het gala, live uitgezonden door de NOS, met de eretitel vandoor gaat. In 2016 won hij de titel al eens, nadat hij zijn eerste overwinning pakte in de Grand Prix van Spanje. Twee jaar eerder won hij nog de 'Young Talent Award' op hetzelfde gala.

Verstappen liet bij de editie van 2021 BMX-er Nick Kimmann en baanwielrenner Harry Lavreysen achter zich. Verstappen werd gekozen door een vakjury bestaande uit (voormalig) topsporters. Verstappen was zelf niet fysiek aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Zijn vader Jos deed dat in zijn plaats.

Check hieronder onze video over de verkiezing.

Slimme Verstappen had uitdaging van beter Mercedes nodig

Niemand pakte uiteindelijk het kampioenschap van Verstappen nog af en met alle gebeurtenissen na de laatste race van het F1-seizoen is er genoeg om over na te praten! Dit doen autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk dan ook in de nieuwste RacingNews365 Formule 1-podcast!

13 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin