Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Verstappen door vijfde GP-zege op gelijke hoogte met Rosberg senior

Dat Max Verstappen afgelopen zondag zijn vijfde Grand Prix-zege in de Formule 1 heeft geboekt, is vrijwel niemand ontgaan. Dat de Nederlander daarmee op gelijke hoogte staat met een aantal bekende namen uit de F1-geschiedenis is misschien minder bekend.

Twee coureurs die ooit wereldkampioen werden in de Formule 1, kwamen in hun actieve loopbaan tot vijf Grand Prix-zeges. Door zijn overwinning in Mexico schaart Verstappen zich in hetzelfde rijtje als Giuseppe Farina en Keke Rosberg.

De vader van Nico Rosberg, de man die in 1982 wereldkampioen werd, scoorde in zijn titelwinnende jaar slechts één overwinning. Daarna won Rosberg senior nog viermaal, waarmee diens totaal bij het moment van afscheid nemen in 1986 op vijf stuks kwam te staan.

Naast de Farina, de allereerste Formule 1-wereldkampioen, Rosberg senior en sinds een paar dagen Verstappen zijn er nog drie rijders die vijf Grands Prix wonnen. Het betreft bekendere namen uit het verleden van de autosport: Clay Regazzoni, Michele Alboreto en John Watson schreven vijf F1-races op hun naam.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto