Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Verstappen door vijfde GP-zege op gelijke hoogte met Rosberg senior

Dat Max Verstappen afgelopen zondag zijn vijfde Grand Prix-zege in de Formule 1 heeft geboekt, is vrijwel niemand ontgaan. Dat de Nederlander daarmee op gelijke hoogte staat met een aantal bekende namen uit de F1-geschiedenis is misschien minder bekend.

Twee coureurs die ooit wereldkampioen werden in de Formule 1, kwamen in hun actieve loopbaan tot vijf Grand Prix-zeges. Door zijn overwinning in Mexico schaart Verstappen zich in hetzelfde rijtje als Giuseppe Farina en Keke Rosberg.

De vader van Nico Rosberg, de man die in 1982 wereldkampioen werd, scoorde in zijn titelwinnende jaar slechts één overwinning. Daarna won Rosberg senior nog viermaal, waarmee diens totaal bij het moment van afscheid nemen in 1986 op vijf stuks kwam te staan.

Naast de Farina, de allereerste Formule 1-wereldkampioen, Rosberg senior en sinds een paar dagen Verstappen zijn er nog drie rijders die vijf Grands Prix wonnen. Het betreft bekendere namen uit het verleden van de autosport: Clay Regazzoni, Michele Alboreto en John Watson schreven vijf F1-races op hun naam.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Honda F1 Naam Honda keert eenmalig terug in de Formule 1