Verstappen door vijfde GP-zege op gelijke hoogte met Rosberg senior

31 okt. 2018 17:15 René Oudman 4 reacties
Dat Max Verstappen afgelopen zondag zijn vijfde Grand Prix-zege in de Formule 1 heeft geboekt, is vrijwel niemand ontgaan. Dat de Nederlander daarmee op gelijke hoogte staat met een aantal bekende namen uit de F1-geschiedenis is misschien minder bekend.

Twee coureurs die ooit wereldkampioen werden in de Formule 1, kwamen in hun actieve loopbaan tot vijf Grand Prix-zeges. Door zijn overwinning in Mexico schaart Verstappen zich in hetzelfde rijtje als Giuseppe Farina en Keke Rosberg.

De vader van Nico Rosberg, de man die in 1982 wereldkampioen werd, scoorde in zijn titelwinnende jaar slechts één overwinning. Daarna won Rosberg senior nog viermaal, waarmee diens totaal bij het moment van afscheid nemen in 1986 op vijf stuks kwam te staan.

Naast de Farina, de allereerste Formule 1-wereldkampioen, Rosberg senior en sinds een paar dagen Verstappen zijn er nog drie rijders die vijf Grands Prix wonnen. Het betreft bekendere namen uit het verleden van de autosport: Clay Regazzoni, Michele Alboreto en John Watson schreven vijf F1-races op hun naam.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen