Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen doorbreekt magische barrière en nadert F1-legendes

Max Verstappen heeft zijn derde overwinning van 2024 inmiddels op zak, maar het raceweekend in Japan stond ook in het teken van het behalen van een bijzondere mijlpaal. Dankzij zijn overwinning heeft hij de barrière van 3.000 ronden aan de leiding doorbroken.

Verstappen win Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

2023 werd al snel het jaar van Verstappen. De Nederlander sleepte op oppermachtige wijze de ene na de andere overwinning binnen en de concurrentie bleef in de meeste gevallen radeloos achter. Achter Verstappen bleef het vrijwel altijd spannend, maar niemand kon er nog omheen: zodra hij aan de horizon verdween was de tweede stek het maximaal haalbare. Toch bleef het daar niet bij, want Verstappen wist ook een slag te slaan in de recordboeken. De meeste overwinningen op rij was zijn meest bijzondere mijlpaal, maar er lijkt nog altijd geen einde te komen aan de records.

Ook in 2024 gaat de Nederlander namelijk vrolijk verder met het verdedigen van zijn status als één van de beste coureurs aller tijden. Na vier raceweekenden was er namelijk reden voor een feestje, want Verstappen heeft 3.000 ronden aan de leiding gelegen. Met om precies te zijn 3.009 ronden klimt Verstappen nu naar de vierde plek in het lijstje met meeste ronden aan de leiding, met enkel Sebastian Vettel, Michael Schumacher en Lewis Hamilton nog voor zich.

Tekst loopt verder onder de tabel.

Top tien coureurs met meeste ronden aan de leiding in Formule 1

Naam Aantal ronden
1. Lewis Hamilton 5455
2. Michael Schumacher 5111
3. Sebastian Vettel 3501
4. Max Verstappen 3009
5. Ayrton Senna 2931
6. Alain Prost 2683
7. Nigel Mansell 2091
8. Jim Clark 1943
9. Jackie Stewart 1919
10. Fernando Alonso 1773

Nog een plek omhoog?

Verstappen haalde in 2024 al Ayrton Senna in op de bovenstaande ranglijst en houdt al langer andere grote namen zoals Alain Prost, Nigel Mansell en Jackie Stewart achter zich. Fernando Alonso staat ook in de top tien, maar het is onwaarschijnlijk dat hij de Nederlander nog in zal halen. Want ook Verstappen zit niet stil en met nog twintig races te gaan dit seizoen kan de Nederlander zijn zinnen zetten op het overnemen van de derde plaats.

Vettel, die de derde plek in handen heeft, geniet namelijk van zijn Formule 1-pensioen en dus kan het gat met de Duitse viervoudig wereldkampioen alleen maar kleiner worden. Het verschil tussen de twee is namelijk 492 ronden en aangezien er dit seizoen nog maximaal 1228 ronden verreden zullen worden is de kans groot dat Verstappen naar de derde plek klimt. Misschien kan hij zelfs de barrière van 4.000 ronden aan de leiding doorbreken als het allemaal meezit dit seizoen.

Er staan namelijk een aantal races op de kalender waar Verstappen nog een flinke slag kan slaan. In Monaco staan 78 ronden op de planning, de race in Zandvoort zal over 72 ronden worden verreden en ook in Canada, Oostenrijk, Hongarije, Mexico en Brazilië staan er meer dan 70 rondjes op de planning. Voor Verstappen ziet het er dus prima uit, want in Oostenrijk en Zandvoort stond de Nederlander er de afgelopen jaren al goed voor. Hij wist ook de afgelopen drie edities van de Grand Prix van Mexico te winnen en aan de resultaten van de eerste vier raceweekenden te zien is de kans groot dat er nog meer dominante overwinningen zullen volgen.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'