Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen doorbreekt 'magische' grens, Hamilton komt los tijdens testdag

Max Verstappen was in de ochtend de meest productieve coureur en in de middag gaat hij gewoon weer verder waar hij was gebleven tijdens de eerste testdag in Barcelona.

Max Verstappen heeft met nog twee uur te gaan tijdens de eerste testdag al de barrière van 100 ronden weten te doorbreken. Als eerste coureur ging hij door de magische grens heen, wat aangeeft dat het met de betrouwbaarheid van de nieuwe Red Bull RB18 wel goed zit. In de ochtend had Max al 80 ronden achter zijn naam staan en na de helft van de middagsessie heeft hij er wederom 33 achter zijn naam bijgeschreven. Hij was de eerste coureur die door de barrière van 100 ronden ging. Net voor 16:00 uur reed hij een lange stint van 15 ronden, met een pitstop tussendoor. Kanttekening is wel dat hij een van de weinige coureurs is die de hele woensdag voor zijn rekening neemt. Verder zijn dat Norris en Tsunoda. Zij komen beiden niet in de buurt van het rondeaantal van Verstappen van in totaal 113. Ferrari en Mercedes doorbraken verdeeld over haar twee coureurs ook de barrière van 100 ronden. Ferrari staat om 16:00 uur op 109 ronden, Mercedes op 102. De drie 'topteams' onderscheiden zich wat dat betreft dus al van de rest.

Hamilton probeert nieuwe W13 uit

Hamilton ging voor het eerst (op de shakedown na) in de Mercedes W13 het asfalt op, nadat hij woensdagmiddag het stuur overnam van collega George Russell. De Brit reed in twee uur tijd ruim 25 ronden over het Circuit de Barcelona-Catalunya. Hij nestelde zich bovendien in de bovenste regionen van de tijdenlijst, maar dat hoeft tijdens de testdagen natuurlijk niets te zeggen. Hij is op dit moment de op drie na snelste, op een seconde achterstand van snelste man Leclerc. Norris is de nummer twee, gevolgd door Russell. Alle vier reden op de medium C3-band. Verstappen staat op dit moment op plek acht in de tijdenlijst, op ruim twee seconden van Leclerc. Hij reed echter wel op een compound harder, de harde C2-band.

Weinig ronden voor Alfa Romeo en Haas

Carlos Sainz ging ook voor het eerst de baan op, nadat Leclerc in de ochtend de Ferrari-honneurs had waargenomen. Hij reed in twee uur tijd ook een kleine dertig ronden. Er zijn nog steeds weinig noemenswaardige incidenten geweest in Barcelona. Alleen Lando Norris moest in zijn McLaren-bolide worden teruggeduwd naar de pitbox door zijn monteurs, nadat de Brit op weg naar buiten zijn wagen stilzette aan het einde van de pitstraat. Bij Haas en Alfa Romeo blijft het rondeaantal ver achter bij die van de concurrentie. Mazepin en Kubica kwamen in de ochtend niet verder dan 20 en 9 ronden. Na twee uur in de middag hebben Schumacher en Bottas daar 8 en 9 ronden aan toegevoegd.

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"