© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen drukt Toro Rosso-testgerucht de kop in

25 okt. 2018 11:45 René Oudman 0 reacties
Vanaf volgend seizoen rijdt Red Bull Racing met motoren van Honda. De Oostenrijkse werkgever van Max Verstappen ruilt de krachtbronnen van Renault in voor blokken van Japanse makelij. Zusterteam Toro Rosso kon al een jaartje wennen aan Honda: zij zijn sinds het begin van dit jaar aan het merk verbonden.

Toro Rosso-rijder Pierre Gasly, die volgend jaar de overstap naar Red Bull Racing mag maken, heeft de nodige ervaring opgedaan om wat betreft het rijden met een Honda-motor. Verstappen reed echter nog niet met de Japanse krachtbron.

Na de Grand Prix van Abu Dhabi is er een testtweedaagse en dat leek in het geruchtencircuit de ideale mogelijkheid voor Verstappen om vast wat rondjes met een Honda-motor af te werken. Waar de Nederlander in de Toro Rosso zou stappen, daar kon Gasly op zijn beurt plaatsnemen in de Red Bull.

Verstappen heeft tegenover het Duitse Motorsport-Magazin echter verklaard dat dit geen optie is. "Dat is niet nodig", vertelt de 21-jarige, "volgend jaar introduceert Honda sowieso een andere motor." Verstappen denkt in de winterstop genoeg tijd te hebben om via de simulator aan de nieuwe krachtbron te wennen. "Daarna hebben we in Barcelona nog genoeg testtijd om het juiste gevoel te krijgen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen