Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen duidelijk: "Dat stuk van mij gaat niemand iets aan"

We kennen Max Verstappen allemaal als drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, maar daarnaast heeft hij natuurlijk ook een leven buiten de schijnwerpers. Hij realiseert zich daarbij dat niet alles om de F1 draait.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Inmiddels zijn de statistieken van Max Verstappen in de Formule 1 bijna niet meer bij te houden. De Nederlander staat met 56 overwinningen op de derde plek op de ranglijst van de meeste overwinningen ooit in de F1 en de drievoudig wereldkampioen heeft ondertussen ook honderd podiumplekken gepakt in de koningsklasse van de autosport.

Met twee overwinningen uit de eerste twee races van het jaar is Verstappen ook dit jaar de grote favoriet voor de titel van 2024. Een vierde wereldkampioenschap brengt hem op gelijke hoogte met Alain Prost en Sebastian Vettel. Maar buiten de baan wil hij juist niet teveel met de Formule 1 bezig zijn, ook niet op social media, zo vertelt hij in gesprek met Formule 1 Magazine.

"Ik volg sowieso niet zo heel veel Formule 1-gerelateerde accounts of mensen. Ik negeer veel Formule 1-nieuws bewust, dan komt het op een gegeven moment ook niet meer voorbij in mijn tijdlijn. Eigenlijk volg ik alleen andere sporten en sporters, ook om op die manier balans in mijn leven te krijgen. Ik wil - en helemaal als ik thuis ben - niet alles weten over wat er speelt in de paddock", zo legt Verstappen uit. "Maar daarnaast heb ik ook zoiets van: wat ik privé doe, gaat verder niemand iets aan."

'Er is meer in het leven'

De drievoudig wereldkampioen vervolgt: "Dat geldt zeker ook voor familiebezoek in Brazilië, als ik mijn schoonvader (drievoudig wereldkampioen Nelson Piquet, red.) zie. Dan hebben we het echt niet over autosport. Hij heeft daar in zijn leven meer dan genoeg over gepraat. Op een gegeven moment heb je daar ook helemaal geen zin meer in, ben je erover uitgepraat. Ik begrijp dat wel, er is meer in het leven."

Hoe zit het dan met de prestatiedruk bij Verstappen? "Ik stond er altijd wel hetzelfde in, om eerlijk te zijn. Ik verlang standaard van mezelf dat ik het goed doe en het uiterste uit een raceweekend haal. Al is het alleen maar zodat ik mezelf achteraf niets kan verwijten. Het is niet zo dat ik bang ben om te falen en ik kan zaken vrij snel van me af zetten."

"Zolang je tegen jezelf blijft zeggen: ‘Formule 1 is mooi en het is leuk als je succesvol bent, maar het is niet alles’. Dat is belangrijk, dat je je dat realiseert. Sportief succes bepaalt niet mijn hele leven, daardoor sta ik er wel vrij relaxed in. Sinds de eerste wereldtitel sowieso. Ik heb het vaker gezegd: alles wat erna komt, is een bonus. Die benadering werkt goed", zo sluit de drievoudig wereldkampioen af.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China