'Verstappen een persoonlijkheid die de Formule 1 nodig heeft'

29 dec. 2018 08:33 Ruud Dimmers 0 reacties
Voormalig F1-coureur en analist Marc Surer neemt het op voor Max Verstappen. De Nederlander is volgens Surer een echte persoonlijkheid binnen de F1.

Het F1-seizoen 2018 was er eentje waarin Max Verstappen nagenoeg ieder weekend wel vol in de schijnwerpers stond. Surer vindt dat de Formule 1 soms te bekrompen reageert en voert daarbij de straf van de Red Bull-coureur voor zijn duwpartij met Esteban Ocon als voorbeeld aan.

"We willen toch echte persoonlijkheden in de Formule 1. Dat zijn ook mensen die een keer iemand tegen de borst duwen als ze boos zijn en als de ander hem uitlacht, ondanks dat die hem de overwinning door de neus boorde", laat Surer weten in de podcast 'Starting Grid'.

"Dit is toch wat we willen zien, dit levert gespreksstof op. Vechtpartijen wil niemand zien, maar dit was slechts een beetje discussie. Ik vind het onbegrijpelijk dat het bestraft werd."

Surer genoot ook volop van de aangeschoten Kimi Raikkonen op het FIA-gala. "Hij was de meest vermakelijke van allemaal. Sinds hij voor Ferrari reed heb je eigenlijk geen schandalen meer gehoord over Kimi. Of hij drinkt niet meer, of hij is direct dronken", grapt Surer met een verwijzing van de dronken escapades van een jonge Raikkonen in zijn McLaren tijd.

Zo viel de Fin ooit stomdronken van het dek van een boot en zette hij geregeld de bloemetjes buiten tijdens stapavonden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen