Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen eerste coureur die nieuwe FIA-onderscheiding krijgt

Sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2022 deelt de FIA een extra prijs aan de winnaar van een race. Max Verstappen was de eerste winnaar die de onderscheiding ontving.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De reden dat er een nieuwe onderscheiding bij komt voor een Formule 1 Grand Prix-winnaar is eigenlijk best logisch. Wanneer een coureur een race wint, krijgt hij een trofee. De trofee verdwijnt eigenlijk in vrijwel alle gevallen in de prijzenkast van het winnende F1-team.

Wel krijgt de coureur de kans om een replica van de bokaal mee naar huis te krijgen, maar dit is natuurlijk niet het echte werk. Om de coureurs nu niet met lege handen naar huis te sturen, wordt sinds de GP van Abu Dhabi een medaille uitgereikt aan de Grand Prix-winnaar. Max Verstappen is dus de eerste coureur die de nieuwe onderscheiding ontving.

Het racenummer van de gewonnen race komt op de medaille te staan. Verstappen heeft dus een medaille gekregen met #1079 erin gegraveerd.

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen