Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen eist verbeteringen na zege in sprintrace: "Het was niet perfect"

Max Verstappen reed simpel naar de overwinning tijdens de sprintrace in Miami. Toch ging het niet vlekkeloos, stelt de Nederlander.

Verstappen Miami sprint
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Als je naar de uitslag kijkt, zou je zeggen dat Max Verstappen een probleemloze sprintrace kende in Miami. De Nederlander reed simpel weg bij Charles Leclerc en eiste opnieuw de overwinning op. Toch deed de RB20 nog niet precies wat Verstappen wilde en ook de start was niet fantastisch, vertelt de coureur na afloop.

"Mijn start was niet geweldig", stelt Verstappen. "Daarom moest ik (Leclerc red.) een beetje afknijpen. Gelukkig ging dat goed in de eerste bocht, waarna de safety car naar buiten kwam en alles een beetje kalmeerde. Daarna konden we ineens het gat vergroten, maar het was niet helemaal perfect. We hebben wat werk te doen. Gelukkig kan dat binnen het huidige format. Hopelijk kunnen we wat finetunen voor de kwalificatie en vooral voor de race. Toch ben ik blij met de overwinning."

Verstappen moest wel even wennen aan de problemen. "In China voelde ik me heel goed, maar hier is het wat moeilijker. We kunnen echt wel een paar dingen verbeteren."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"