Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen wil zwaardere straf voor Hamilton

Als het aan Max Verstappen ligt, dan staat de straf die Lewis Hamilton heeft gekregen na het incident in Silverstone niet in verhouding met het vergrijp. De Red Bull-coureur zou dan ook graag een zwaardere straf willen zien.

GP Silverstone start 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen denkt niet dat hij ook maar een klein beetje schuld heeft aan de aanvaring die hij twee weken geleden had met Lewis Hamilton. Dat vertelt hij in gesprek met onder meer RacingNews365 als hij wordt gevraagd of hij in de toekomst anders om zou gaan met een vergelijkbare situatie.

"Ik ga denk ik niets anders doen, want ik heb volgens mij niets verkeerd gedaan. Ik vocht hard en verdedigde hard, maar niet agressief. Ik had hem in de muur aan de binnenkant kunnen duwen, maar ik gaf hem ruimte. Vervolgens opende ik de bocht voor mezelf. Als je voor de binnenkant gaat zoals Lewis deed, zonder in te houden en te verwachten dat je de bocht met die hoek op die snelheid kan halen... Natuurlijk crash je dan tegen mij aan", zo oordeelt de Nederlander.

"Ik zat aan de buitenkant en had niet verwacht dat hij zou volhouden. Hij onderstuurde vervolgens gewoon tegen de achterkant van mijn auto. Ik kon er dus niet veel aan doen, vind ik. Natuurlijk zeggen mensen heel snel dat ik een agressieve coureur ben, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik ben een harde coureur, ik race hard, maar ik weet heel goed hoe ik mijn auto moet positioneren. Ik ben niet betrokken geweest bij crashes waar ik tegen mensen aanrijd en ik heb ook nul strafpunten, dus dat zegt al een heleboel. Mensen zullen altijd andere meningen hebben, maar dit is hoe ik het zie", aldus Verstappen.

De Red Bull-coureur vindt bovendien dat Hamilton een zwaardere straf had moeten krijgen. "Wat betreft de straf: ik denk niet dat deze correct was. Je schakelt je grote rivaal uit en met de snelheid van onze auto’s liggen we makkelijk veertig, vijftig seconden voor op het derde beste team. Een straf van tien seconden maakt dan geen verschil. De straf had dan absoluut ook zwaarder moeten zijn", oordeelt de Limburger, die als voorbeeld wijst naar de inhaalactie van Hamilton op Charles Leclerc in het slot van de race.

"Dat was een mooi voorbeeld. Het toont dat het mogelijk is om geen contact te maken bij het inhalen in die bocht. Natuurlijk wist Lewis op dat moment dat hij de snelste auto had, dus het was slechts een kwestie van tijd. Het toonde aan dat je aan de binnenkant kon inhalen, maar wel met iets minder snelheid en dat je niet de andere coureur hoeft te raken. Ik gaf zelfs meer ruimte dan Charles, dus het is een mooi voorbeeld dat het mogelijk is om in die bocht te vechten."

Ook interessant:

‘Verstappen krijgt er in de Formule 1 snel een Nederlandse coureur bij’

Afgelopen weken ging het veelal over Lewis Hamilton en Max Verstappen, maar er zijn meer coureurs die aandacht verdienen. Want krijgen we binnenkort nu een tweede Nederlandse Formule 1-coureur, of toch niet? Het podcast-panel bespreekt dit.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2021 RN365 Nieuwsdossier

54 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten