Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Oostenrijk 2019

Verstappen en Bottas crashen, Leclerc snelste in tweede training GP Oostenrijk

Max Verstappen en Valtteri Bottas zorgden onbedoeld voor vuurwerk tijdens de tweede training op de Red Bull Ring. Door de twee crashes werd het programma van de teams flink verstoord. Uiteindelijk was het Charles Leclec die de dag als snelste afsloot.

Daar waar vrije trainingen vaak een saai verloop kennen, zorgde de Oostenrijkse wind voor volop spektakel. Max Verstappen en Valtteri Bottas crashten tijdens de tweede vrije training en diverse andere coureurs ontsnapten aan de bandenstapels.

De training ging nog rustig van start, waarbij het vertrouwde beeld aanwezig was met de Mercedessen vooraan. Verstappen mengde zich nog niet in de strijd voor de snelste tijden en reed op de medium band toen hij de controle verloor over zijn bolide in de laatste bochtencombinatie. De Red Bull eindigde achterwaarts in de bandenstapels, waarbij de achterkant zwaar beschadigd raakte. De training zat er hiermee ook voortijdig op.

Nadat de stofwolken optrokken waren zorgde Valtteri Bottas met een harde crash voor de tweede code rood van de sessie. De Fin verloor de controle over de achterkant van zijn wagen, bij het insturen voor de dubbele linker bocht. Bottas vloog vol door de grindbak om hard in de banden te eindigen. Sebastian Vettel voegde zich bijna bij het duo Verstappen/Bottas, maar had geluk dat hij zijn Ferrari nipt uit de banden wist te houden.

Uitslag Tweede vrije training - Oostenrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Tussen alle crashes door werd er ook nog gereden in de tweede training. Charles Leclerc klokte een 1.05,0 en was daarmee drie tienden sneller dan Bottas. Voor Pierre Gasly kende de training een beter verloop, de Fransman klokte een derde tijd op vier tienden van Leclerc, een resultaat dat zeer welkom is voor de bekritiseerde Fransman.

Achter de topteams was het wederom Carlos Sainz die de positie van 'best of the rest' invulde. De Spanjaard was nipt langzamer dan WK-leider Lewis Hamilton. Met de top tien binnen een seconde van elkaar wacht morgen mogelijk een spannende kwalificatie.

Voorspel en win

Voorspelgame spanje versie RD

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2019?

Speel mee en win een van de twee gesigneerde Max Verstappen caps!

Speel mee

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen vindt vertrek Newey niet onoverkomelijk voor Red Bull