Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2024

Verstappen en co. krijgen met onvoorspelbaar weer te maken in Monaco

In samenwerking met Weeronline presenteert RacingNews365 je het weerbericht voor de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2024.

Verstappen Monaco 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De GP van Monaco staat te boek als een race waar inhalen zeer lastig is. Alleen regen kan nogal eens voor spektakel zorgen, maar de kans daarop is dit weekend klein. Zowel vrijdag als zaterdag bestaat het weerbeeld uit een mix van stapelwolken en zon. 

Ten noorden van Monaco groeien deze buien uit tot regen- en onweersbuien, maar boven het circuit blijft het waarschijnlijk op beide dagen droog. De kans dat een bui toch het circuit aandoet is wel het grootst in de namiddag en dus tijdens de tweede vrije training op vrijdag en de kwalificatie op zaterdag. De kans op een deels natte kwalificatie is circa 10 procent..

Tijdens de race op zondagmiddag is het droog en zonnig. Heet is het niet, want met een koel briesje van zee wordt het zondagmiddag maximaal 22 graden. De temperatuur van het asfalt zal in de badende zon fors hoger uitvallen en daardoor kunnen de banden extra slijten op dit toch al zware circuit.

In 2022 en 2023 raakte een buitje nog weleens het circuit, met bijzondere situaties tot gevolg. Komt dit keer de voorspelling uit en blijft het volledig droog, óf krijgen Verstappen en zijn collega’s toch regen in het heuvelachtige gebied?

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap