Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en collega's smeken om broodnodige F1-wijziging: "Dit is te veel"

Formule 1-coureurs zijn van oudsher wereldreizigers. Week in, week uit trekken zij van hot naar her. Maar ondanks dat ze topfit zijn en de mooiste vliegtuigen, hotelkamers en masseurs ter beschikking hebben, eisen tijdverschillen en verschillende klimaatzones hun tol. Max Verstappen, teamgenoot Sergio Perez en Ferrari's Charles Leclerc pleiten voor verandering.

Max-Verstappen-Las-Vegas-RacingNews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Las Vegas ging om 22:00 lokale tijd van start. Andere sessies van het evenement in Sin City werden zelfs 's nachts verreden. Inmiddels reist het Formule 1-circus stilletjes aan naar Abu Dhabi voor de seizoensfinale. Het tijdverschil tussen Nevada en de oliestaat is twaalf uur. Daarbij zijn de starttijden van de sessies op totaal andere momenten dan in Vegas, wat maakt dat het complete paddock een gratis jetlag cadeau krijgt tijdens de laatste race van het jaar; iets waar niet iedereen blij mee is.

Op de vraag wat de coureurs graag anders willen zien tijdens de Grand Prix van Las Vegas volgend jaar, antwoordt Ferrari-coureur Charles Leclerc tegenover onder meer RacingNews365 het volgende: "Ik vind het feit dat we zo laat reden een punt van discussie. Ik begrijp dat dit gedaan werd voor het Europese publiek, maar het was wel een beetje over de limiet. Dat ook gezien de temperaturen", refereert hij naar het feit dat het relatief koude weer ervoor zorgde dat coureurs hun banden niet goed opgewarmd kregen.

"Het is een beetje te veel"

Verstappen is het met zijn rivaal eens. "Ja, de timing is nogal een ding ja. Iets anders wat beter zou kunnen - indien mogelijk - is het reizen naar Abu Dhabi. Het verschil in tijdzone is erg groot. Zeker aan het einde van het seizoen, wanneer iedereen al at moe is, is dit een beetje te veel. Het zou misschien ideaal zijn om een andere datum te vinden (voor de GP van Abu Dhabi, red.)", zegt Verstappen, die het niet logisch vindt dat de F1 na haar Amerikaanse toer voor één race terugkeert naar het Midden-Oosten in november. "Ik weet niet of het ideaal is voor de kaartverkoop. Wellicht kunnen we daar een oplossing voor vinden. Ik vind de twaalf uur tijdsverschil en de compleet verschillende racetijden een beetje te veel."

Ook Perez kan zich vinden in een alternatieve F1-kalender. "Het evenement was geweldig, maar zoals Max zegt moet er worden gekeken naar het feit dat we nu nog naar Abu Dhabi moeten. Het is waarschijnlijk de langste afstand die we dit seizoen moeten reizen. Wellicht is het iets om Vegas de laatste race van het jaar te maken." De Mexicaan sluit af met een knipoog; hij ziet de GP van Las Vegas als seizoensafsluiter wel zitten, gezien het feit dat Sin City relatief dichtbij zijn geboorte- en woonplaats ligt. "Dat zou voor mij persoonlijk heel leuk zijn, ik ben hier slechts twee uur verwijderd van Guadalajara."

Ook interessant:

Verstappen kraakt én maakt de show in Las Vegas

Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk: kom er maar in! Wat vonden jullie van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

29 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview F1-teams komen massaal met statement na onderzoek naar Wolff