Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en concurrenten nog altijd afhankelijk van DRS: "Anders was ik tweede"

Het was een zeer spannend gevecht tussen Max verstappen en Charles Leclerc in de slotfase van de GP van Saoedi-Arabië. De Limburger, die de race won, had echter niet aan kunnen vallen zonder hulp van het DRS-systeem. Het hulpmiddel lijkt nog niet te kunnen verdwijnen.

Verstappen Leclerc Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het Drag Reduction System (DRS) werd in 2011 geïntroduceerd in de Formule 1 om het inhalen te bevorderen en is sindsdien niet meer verdwenen uit de sport. Met de veranderde technische reglementen dit seizoen, waardoor elkaar volgen makkelijker is, werd er gepraat over het mogelijk afschaffen van DRS.

Dit lijkt echter nog niet wenselijk, want zonder DRS is het inhalen nog te lastig. Max Verstappen kijkt vanuit Djedda terug op de race en legt uit dat hij Ferrari-coureur Charles Leclerc niet had kunnen inhalen voor de overwinning zonder het hulpmiddel. "Als ik geen DRS had, dan was ik er nooit voorbij gekomen", aldus Verstappen in de persconferentie tegen onder meer RacingNews365.

DRS afschaffen is dus nog geen optie als het aan de Red Bull-coureur ligt. "Ik denk dat we daar nog te kwetsbaar voor zijn. Natuurlijk is het op sommige circuits makkelijker om in te halen dan op andere plaatsen, maar als DRS er niet was geweest, dan was ik tweede geworden."

Leclerc en Sainz zijn het eens met Verstappen

Ook de Ferrari-coureurs zijn het eens met de Limburger. "Ja, ik denk dat we voor nu DRS nog nodig hebben", is het korte maar duidelijke antwoord van Leclerc. Carlos Sainz, die derde werd in Djedda, sluit zich hier eveneens bij aan. "Het inhalen wordt zonder DRS veel minder, dus ik denk dat we beter af zijn met het systeem."

Wel kan volgens de Ferrari-coureur het een en ander aangepast worden in de nabije toekomst. "Waar we misschien naar moeten kijken is het snelheidsverschil (tussen DRS en geen DRS, red.), want dat is misschien iets te groot. Hierdoor is de inhaalactie soms al uitgevoerd vóór de remzone, terwijl je liever twee auto's hebt die het uitvechten tijdens het remmen. Daar moeten we misschien naar gaan kijken."

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"