Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en concurrentie redelijk eensgezind over bandenkeuze GP Japan

Bandenleverancier Pirelli heeft de bandenkeuze van de F1-coureurs voor de Japanse Grand Prix bekend gemaakt. Net zoals voor het Grand Prix-weekend in Sotsji, zitten de topteams ook nu redelijk op één lijn.

In totaal heeft elke coureur dertien sets van het Pirelli-rubber beschikbaar tijdens een Grand Prix-weekend. In Japan rust de Italiaanse bandenleverancier de coureurs uit met de drie hardst mogelijke bandensoorten, namelijk de harde C1-, de medium C2-, en de zachte C3-band. De keuzes van de topteams voor het raceweekend op het prachtige Suzuka verschillen niet tot nauwelijks van elkaar. Zowel Max Verstappen en Alexander Albon als beide Ferrari-coureurs kozen voor één set van de harde band, drie sets van de medium band en negen sets van het zachtste rubber. Alleen Mercedes loopt enigszins uit de pas. Ook het leidende team in het kampioenschap voor de constructeurs koos voor beide coureurs één set van de harde band, maar in tegenstelling tot de twee andere topteams koos het Duits-Britse team voor vier sets medium banden en acht sets zachte banden voor zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas. Check hieronder de bandenkeuzes van alle coureurs voor het Japanse Grand Prix-weekend.

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel terugblikken op de bewogen Grand Prix van Rusland.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"