Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en De Vries betuigen steun na overlijden Van 't Hoff, roepen op tot grondig onderzoek

Op de Red Bull Ring is het tragische overlijden van het Nederlandse racetalent Dilano van 't Hoff het onderwerp van gesprek. Ook Max Verstappen en Nyck de Vries doen hun zegje erover, waarbij eerstgenoemde het een 'onnodige' gebeurtenis noemt.

"Ontzettend verdrietig", zo noemt Max Verstappen het dodelijke ongeval van Dilano van 't Hoff op Spa-Francorchamps. Verstappen is het met de zeer stellige Lance Stroll eens dat er gekeken moet worden naar het verbeteren van de veiligheid, maar hij denkt dat dat niet enkel met de lay-out van de baan te maken heeft. "Ik kende hem niet persoonlijk, maar hij was een Nederlandse coureur, een opkomende coureur ook, die dezelfde droom najoeg die wij hier allemaal ooit najoegen op die leeftijd. Dus ja, het is onvoorstelbaar verdrietig, voor de hele familie, maar ook voor iedereen bij MP Motorsport. Ik ken best wat mensen daar", aldus Verstappen ten overstaan van onder andere RacingNews365 , alvorens hij ingaat op de veiligheidskwesties. "We moeten naar dit soort situaties kijken. Het is makkelijk om de baan de schuld te geven, maar ik denk dat we in dit geval ook moeten kijken naar hoe nat het op de baan was en dat soort zaken." "Dat zijn zonder meer zaken waar we met het oog op de toekomst naar moeten kijken om de coureurs beter te beschermen. Want ik denk dat wat vandaag gebeurde, duidelijk onnodig was."

"Er wordt soms niet voor niets conservatief gehandeld"

Ook Nyck de Vries betuigt zijn steun aan de nabestaanden en deelt zijn mening over het bewuste circuit. Is het nu eenmaal zo dat het ene circuit misschien wat minder veilig is dan het andere circuit? "Dat is een terechte vraag, maar volgens mij waren de omstandigheden vrij extreem. Maar ik wil er geen mening over geven. Ik wil ook de beelden niet terugzien, dat laat ik aan de experts die het ongeluk moeten analyseren, maar ik vind wel dat we als sport dit soort momenten heel serieus moeten nemen en waar mogelijk veranderingen moeten doorvoeren om dit soort situaties te voorkomen. Dat moet altijd de eerste prioriteit zijn." Wat De Vries betreft mag het belang van 'de show' nooit hoger worden ingeschat dan de veiligheid: "Het is niet voor niets dat er soms wat conservatief wordt gehandeld als er zich extreme omstandigheden voordoen. Het is natuurlijk onacceptabel als we levens verliezen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"