Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Gasly eren overleden Bianchi: "Jules was ongelofelijk getalenteerd"

Tien seizoenen geleden vond er een tragisch ongeluk plaats tijdens de Grand Prix van Japan. Jules Bianchi crashte in de regen, raakte een bergingswagen en overleed een aantal maanden later aan zijn verwondingen. Max Verstappen en Pierre Gasly staan stil bij dat moment.

Tien jaar geleden sloeg, veel te vroeg en op een tragische wijze, het noodlot toe voor Jules Bianchi. De Fransman was een groot talent en reed namens Marussia zijn eerste meters in de Formule 1. In 2014 ging het in Japan echter vreselijk mis. Bianchi spinde in de stromende regen en botste op een bergingswagen. De coureur belandde in een coma en zou een aantal maanden later overlijden. Max Verstappen en Pierre Gasly hebben mooie woorden over voor Bianchi.

"Ik denk dat je niet te veel aan dat soort dagen wil denken", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Ik kende Jules niet zo goed, maar uiteraard hebben we allemaal vrienden die wel met hem omgingen. Jules was ongelofelijk getalenteerd en zou bijzondere mijlpalen bereikt hebben in de Formule 1. Daar is iedereen het over eens."

Bianchi zal nooit vergeten worden, weet Verstappen. "Het was een slechte dag voor de sport en helaas leerden we ook weer veel over de veiligheid. Soms moeten dit soort dingen gebeuren om de veiligheid van de sport te verbeteren. Natuurlijk wil je dat niet, maar soms werkt het zo in het leven. Ik vind het mooi dat hij altijd in de herinnering zal blijven. Er bestaan met zijn naam goede doelen, zoals de go kart-races. Hij verdient dat."

Aardig

Ook Pierre Gasly eert Bianchi op een prachtige wijze. "Ik sluit me aan bij Max. Jules zal altijd in onze herinnering blijven als coureur, maar ook als een extreem aardig persoon. Hij was een voorbeeld voor veel coureurs, vooral in Frankrijk. Ik kan me herinneren dat we, bijvoorbeeld Anthoine Hubert, Esteban Ocon en ik, in het Franse team als jonge kinderen naar hem opkeken."

"Jules was de volgende grote naam voor de Formule 1 en iedereen is het erover eens dat hij uiteindelijk bij Ferrari gereden zou hebben. Het is ontzettend verdrietig om aan die gebeurtenis te denken, maar ik ben wel blij dat hij zijn sporen heeft nagelaten in de Formule 1 en daarbuiten."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China