Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Gasly vroeger vijanden: "Hij reed me altijd van de baan!"

Max Verstappen heeft voor het Formule 1-seizoen 2019 een nieuwe teamgenoot. Pierre Gasly heeft mogen promoveren vanuit het team van Toro Rosso, de stal waarvoor Verstappen in het verleden eveneens reed. Tegenwoordig kan het tweetal prima overweg, maar dat was niet altijd het geval.

Voor de nieuwe Red Bull-podcast Talking Bull doen Gasly en Verstappen uit de doeken hoe ze in het verleden een hekel aan elkaar hadden. Als tieners kwamen de huidige Red Bull-collega's elkaar geregeld tegen op de kartbaan.

"La Conca in het jaar 2010", zo weet Verstappen zich direct te herinneren, "daar ging het mis. Het verhaal was: ik had me als zevende gekwalificeerd en Pierre als tweede. In elke van de zes heats moest ik dus achter Pierre starten. In drie of vier van de gevallen duwde ik hem van de baan", lacht de Nederlander. Gasly kan het zich nog goed herinneren en steekt eveneens van wal met smakelijke anekdotes. "Op een gegeven moment kreeg ik tijdens een opwarmronde een waarschuwing omdat ik te snel reed, maar ik raakte het gaspedaal niet eens aan! De wedstrijdleiding geloofde me niet, maar ik werd echt vooruit geduwd door de jongens achter mij." "Op een gegeven moment ben ik over het rechte stuk gereden met mijn benen in de lucht", lacht Gasly. "Zo konden ze zien dat ik niet te hard ging!" Gasly zou uiteindelijk een jaartje eerder dan Verstappen de overstap naar de autosport maken, om bijna drie jaar later in de Formule 1 te debuteren.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"