Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Hamilton eensgezind en hekelen 'toetsenbordhelden'

Max Verstappen en Lewis Hamilton willen dat de social mediaplatformen wat gaan doen aan het feit dat men zomaar haatdragende reacties kan plaatsen.

Wekenlang, zo niet maandenlang, was het onderwerp van gesprek het overschrijden van de budgetcap door Red Bull. Iedereen had er zo'n zijn mening over, zowel in de paddock als buiten de paddock.

Vanuit verschillende social media platformen werden er haatdragende reacties geplaatst richting Red Bull en haar coureurs. Eerder dit seizoen zagen we dat ook al voorbij komen toen 'complotdenkers' dachten dat Red Bull en AlphaTauri met opzet Yuki Tsunoda uit lieten vallen om een gunstige Safety Car-periode te creëren voor Red Bull.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het controversiële allesbeslissende einde van 2021 toen Max Verstappen werd gekroond tot wereldkampioen. Het Red Bull-kamp, het Mercedes-kamp, de FIA en Nicholas Latifi werden flink onder vuur genomen via social media.

Dit soort dingen lijkt steeds vaker voor te komen en Verstappen en Lewis Hamilton vinden dat die haat moet stoppen. Hoewel het hun weinig doet, kan het voor een ander erg kwetsend zijn.

"Ik denk dat de sport gewoon populairder is en dus kijken er meer mensen naar die er vervolgens ook over schrijven. Het is echter niet goed dat ze dit soort dingen kunnen en mogen schrijven", vertelt Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365.

'Er moet verandering komen'

Het is volgens de wereldkampioenen de verantwoordelijkheid van de platformen zelf. Zij moeten voorkomen dat Jan en alleman zomaar haatreacties en kwetsende opmerkingen kunnen plaatsen.

"Ik hoop dat we een soort algoritme kunnen bedenken dat mensen ervan weerhoudt toetsenbordhelden uit te hangen, want dit soort mensen... ze zullen nooit naar je toe komen en deze dingen in je gezicht zeggen, omdat ze thuis overstuur en gefrustreerd achter hun bureau of wat dan ook zitten. Ze kunnen schrijven wat ze willen, omdat het platform dat toestaat. Ja, dat kan echt schadelijk en kwetsend zijn voor sommige mensen en dat kan niet", legt Verstappen uit.

"Social media wordt met de jaren toxischer", gaat Hamilton verder. "Ik ben van mening dat we er uiteindelijk vanaf moeten. Zoveel mensen... geestelijke gezondheid is zo'n prominent iets op dit moment. Ik ken heel veel mensen die dit soort reacties lezen en het is kwetsend. Gelukkig lees ik die dingen zelf niet, maar de social mediaplatforms moeten zeker meer doen om mensen te beschermen, vooral jonge kinderen en vrouwen. Maar op dit moment doen ze dat niet, dus ik denk dat het gewoon doorgaat."

Ook interessant:

Video: Formule 1-pitstops onder de twee seconden, mag dat wel?

Mclaren dook met een pitstop onder de twee seconden, een barrière die voor onmogelijk werd gehouden en verboden werd geacht. Maar wat zijn de regels dan wel en hoe zijn die veranderd?

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"