Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen en Hamilton eensgezind en hekelen 'toetsenbordhelden'

Max Verstappen en Lewis Hamilton willen dat de social mediaplatformen wat gaan doen aan het feit dat men zomaar haatdragende reacties kan plaatsen.

Wekenlang, zo niet maandenlang, was het onderwerp van gesprek het overschrijden van de budgetcap door Red Bull. Iedereen had er zo'n zijn mening over, zowel in de paddock als buiten de paddock.

Vanuit verschillende social media platformen werden er haatdragende reacties geplaatst richting Red Bull en haar coureurs. Eerder dit seizoen zagen we dat ook al voorbij komen toen 'complotdenkers' dachten dat Red Bull en AlphaTauri met opzet Yuki Tsunoda uit lieten vallen om een gunstige Safety Car-periode te creëren voor Red Bull.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het controversiële allesbeslissende einde van 2021 toen Max Verstappen werd gekroond tot wereldkampioen. Het Red Bull-kamp, het Mercedes-kamp, de FIA en Nicholas Latifi werden flink onder vuur genomen via social media.

Dit soort dingen lijkt steeds vaker voor te komen en Verstappen en Lewis Hamilton vinden dat die haat moet stoppen. Hoewel het hun weinig doet, kan het voor een ander erg kwetsend zijn.

"Ik denk dat de sport gewoon populairder is en dus kijken er meer mensen naar die er vervolgens ook over schrijven. Het is echter niet goed dat ze dit soort dingen kunnen en mogen schrijven", vertelt Verstappen tegenover de media, waaronder RacingNews365.

'Er moet verandering komen'

Het is volgens de wereldkampioenen de verantwoordelijkheid van de platformen zelf. Zij moeten voorkomen dat Jan en alleman zomaar haatreacties en kwetsende opmerkingen kunnen plaatsen.

"Ik hoop dat we een soort algoritme kunnen bedenken dat mensen ervan weerhoudt toetsenbordhelden uit te hangen, want dit soort mensen... ze zullen nooit naar je toe komen en deze dingen in je gezicht zeggen, omdat ze thuis overstuur en gefrustreerd achter hun bureau of wat dan ook zitten. Ze kunnen schrijven wat ze willen, omdat het platform dat toestaat. Ja, dat kan echt schadelijk en kwetsend zijn voor sommige mensen en dat kan niet", legt Verstappen uit.

"Social media wordt met de jaren toxischer", gaat Hamilton verder. "Ik ben van mening dat we er uiteindelijk vanaf moeten. Zoveel mensen... geestelijke gezondheid is zo'n prominent iets op dit moment. Ik ken heel veel mensen die dit soort reacties lezen en het is kwetsend. Gelukkig lees ik die dingen zelf niet, maar de social mediaplatforms moeten zeker meer doen om mensen te beschermen, vooral jonge kinderen en vrouwen. Maar op dit moment doen ze dat niet, dus ik denk dat het gewoon doorgaat."

Ook interessant:

Video: Formule 1-pitstops onder de twee seconden, mag dat wel?

Mclaren dook met een pitstop onder de twee seconden, een barrière die voor onmogelijk werd gehouden en verboden werd geacht. Maar wat zijn de regels dan wel en hoe zijn die veranderd?

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

43 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"