Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Hamilton: 'Formule 1 kan veel leuker worden voor de fans'

Na de saaie optocht in de GP van Australië barstte de kritiek over het gebrek aan inhaalacties volop los. Moeten er nu wel of geen veranderingen worden doorgevoerd of horen saaie races ook gewoon bij de Formule 1?

Auto Motor und Sport maakte een rondje langs diverse coureurs en vroeg hun naar hun mening over het gebrek aan inhaalacties op dit moment in de Formule 1. Daniel Ricciardo bijvoorbeeld vindt alle ophef wat overbodig en maant tot kalmte. "Laten we eerst de races in Bahrein en China afwachten. Inhalen is nu gewoon veel meer afhankelijk van het circuit. In Bahrein zijn er bijvoorbeeld drie plekken waar inhalen echt mogelijk is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker." Teamgenoot Verstappen is een stuk stelliger in zijn mening en stelt dat het probleem ervoor zorgt dat de fans de Formule 1 de rug toekeren. "We hebben het hier al jaren over en iedereen weet toch wat het probleem veroorzaakt? Natuurlijk spelen er meerdere dingen maar de motoren spelen absoluut een rol. Geen fan wil horen dat we onze motoren moeten sparen en langzamer moeten rijden. Het is allemaal veel te complex geworden."

Ook Hamilton deelt de mening van Verstappen dat de Formule 1 niet alleen moet draaien om één snel rondje. "Iedereen kan binnen zijn eigen kunnen een snel rondje rijden maar ik vind dat je ook je hoofd moet gebruiken. Het moet zo zijn als bij een schaakspel waar je als rijder uitgedaagd wordt." De roep om langzamere auto's om zo de sport weer attractiever te maken, is dan ook groot. Maar de vraag is of de coureurs er zelf dan nog wel zoveel plezier aan beleven. Volgens Verstappen valt dat allemaal wel mee. "In de MotoGP werkt het toch ook? Daar hebben de rijders en de fans plezier. In het verleden werkte het toch ook zo in de Formule 1?" Klassementsleider Sebastian Vettel waarschuwt tenslotte dat het continu doorvoeren van veranderingen de Formule 1 ook geen goed doet. "Vroeger waren er ook saaie races met weinig inhaalacties. Twee jaar geleden riepen we om snellere auto's en nu willen we weer langzamere auto's. Het helpt niet als we om de paar jaar het concept wijzigen. Ook in het voetbal heb je soms saaie wedstrijden maar roept ook niet iedereen om veranderingen als het bij 0-0 blijft."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"