Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Hamilton helemaal op één lijn: "Dat is de volgende stap voor F1"

Max Verstappen weet wel welke Formule 1-race er nog aan de kalender moet worden toegevoegd, als hij er een zou mogen kiezen.

De Formule 1-kalender puilt ondertussen uit van de Grands Prix en Max Verstappen heeft zich al vaak genoeg negatief laten horen over het steeds groter wordende aantal races. Dat wil niet zeggen dat hij bepaalde races niet graag op de kalender ziet verschijnen. Als hij in gesprek met onder meer RacingNews365 namelijk gevraagd wordt naar een land dat hij graag op de kalender wil hebben, of misschien een stad, hoeft hij daar niet lang over na te denken. Hij kiest een Grand Prix waar Lewis Hamilton ook een groot fan van is .

Afrika

Kijkend naar de kalender vindt Verstappen namelijk dat er nog een belangrijke regio mist: Afrika. Dit jaar is het dertig jaar geleden dat er voor het laatste op het continent werd geracet: namelijk in Zuid-Afrika. De regerend kampioen wil dan ook graag zien dat F1 weer neerstrijkt in het land. "Ik denk echt dat we een race nodig hebben in Afrika. We racen in principe al op elk ander continent, dus ik denk dat dat de volgende stap is voor de Formule 1", aldus Verstappen, die vervolgens Zuid-Afrika aanwijst als het ideale land. "De Formule 1 heeft al een geschiedenis in Zuid-Afrika, dus dat zou een geweldige toevoeging zijn aan de Formule 1-kalender", aldus Verstappen. Er waren overigens gesprekken over een terugkeer van de Formule 1 in Zuid-Afrika, op het circuit van Kyalami, maar die liepen afgelopen jaar op niets uit. Wel wil men nog steeds in de toekomst terugkeren op de kalender.

Viaplay
x
Uitslag Sprintrace Formule 1 GP China 2024