Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1

'Nieuwe crash tussen Verstappen en Hamilton komt er aan'

De mannen in de RacingNews365-podcast zijn er van overtuigd dat we de komende race nog brokken zullen zien in de titelstrijd, al durft niet iedereen dat hardop te zeggen.

Verstappen Hamilton Monza crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het belooft een bijzondere seizoensontknoping te worden in de Formule 1. De acht punten verschil tussen de twee kemphanen Max Verstappen en Lewis Hamilton kunnen wel eens recept zijn voor een zinderende finale in Abu Dhabi.

In de laatste RacingNews365-podcast blikt en vooruit op de ontknoping van de titelstrijd, die de laatste weken al aardig spectaculair was. Ruud Dimmers denkt dat de twee titelrivalen elkaar wel weer tegen zullen komen in Saoedi-Arabië of Abu Dhabi.

"Het wordt een beetje een WK wat compleet gaat ontsporen. Mijn voorspelling is dat er de laatste race, of in ieder geval de laatste twee races Verstappen en Hamilton nog een keer bovenop elkaar liggen. Als het nodig is, dan gaat dat gebeuren. Dan krijg je daar weer een hoop geëmmer over."

"De spanning is om te snijden. De achtervleugel van de Mercedes is al een beetje aangepast, en ach joh het gaat maar door. Het worden nog twee zeer bijzondere Grands Prix. Ik denk dat we misschien nog wel een lange winter krijgen, want eer dat de beslissing is genomen over de wereldtitel…"

Tom Coronel durft het crash-scenario niet te benoemen, maar impliceert wel dat het hem niet zou verrassen als er weer brokken worden gemaakt door Max en Lewis. "Dat scenario daar wil ik het niet over hebben, maar ik heb 'm wel in m'n hoofd zitten wat er gaat én moet gebeuren. Die Mercedes is zo snel, dus die moet je toch tegenhouden. Ik ga het echter niet hard op zeggen, ik ga het echt niet doen!"

Waarom geen nieuwe motor voor Verstappen

Daar waar Hamilton handig gebruik maakt van de verse motor van Mercedes, kiest Red Bull daar met Honda niet voor bij Verstappen. Dimmers snapt het wel, maar tegelijkertijd vreest hij dat de verse Mercedes-motor in Saoedi-Arabië weer indrukwekkend zal presteren.

"Als het niet nodig is, dan is het niet nodig. Een nieuwe motor brengt ook risico met zich mee. Dan ga je vijf plekken naar achteren op de grid. Waarom zou je die cadeau geven als het niet nodig is? Zonder gridstraf kan je als tweede starten en dan heb je een kans om Hamilton in de eerste ronde te pakken."

"De raketmotor van Brazilië lag niet in de auto. Die komt over twee weken in Saoedi-Arabië als sinterklaascadeautje aan Hamilton. Dan begin je toch wel een beetje vrezen. Dan zie je dat scenario dat de twee gelijk staan in punten als ze naar Abu Dhabi gaan", aldus de Brabander.

Winners takes it all

En als men in gelijke punten eindigt, dan wordt Verstappen kampioen. Het zorgt voor gekke hersenspinsels bij de heer Coronel. "Ik moet even lachen, want er zit een heel raar scenario in mijn hoofd, maar ik ga het niet hard op zeggen!", grinnikt hij.

Dimmers weet wel wat hij bedoelt. "Ik heb hetzelfde scenario in mijn hoofd. Ze vliegen er nog eens samen vanaf. Ik denk niet dat dat doemdenken is."

Coronel sluit af: "Ik weet het niet, ik weet het niet, maar het zou wel mooi zijn", aldus de WTCR-coureur.

Beluister hieronder de laatste RN365-podcast. Maandag volgt er weer een nieuwe!

Poll

De titelstrijd zal dit jaar beslist worden door een crash tussen Verstappen en Hamilton

keer gestemd

Ook interessant:

Verstappen moet hopen op een wonder van Red Bull en Honda

Max Verstappen gaat weliswaar als leider in het Formule 1-kampioenschap op weg naar de laatste twee races, de Nederlander zal op een klein wonder moeten hopen van Red Bull en Honda.. Zo oordelen Tom Coronel en Ruud Dimmers in de nieuwste RacingNews365-podcast.

Albon naar Red Bull RN365 Nieuwsdossier

35 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"