Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Hamilton weigeren om voor laatste race met elkaar in gesprek te gaan

Max Verstappen en Lewis Hamilton zullen niet voorafgaand aan de alles beslissende Grand Prix van Abu Dhabi met elkaar spreken over de manier waarop ze met elkaar gaan strijden. Volgens beide coureurs is dat niet nodig.

In Groot-Brittannië riepen de Formule 1-prominenten er de afgelopen dagen om: zet Max Verstappen en Lewis Hamilton met elkaar in een kamer samen met de FIA en de stewards en laat ze weten wat er wel en niet mag. Verstappen zelf ziet daar helemaal niets in, zo vertelt hij dat als hem dat in gesprek met onder meer RacingNews365 wordt gevraagd. Er zijn voor hem toch andere regels, denkt hij. "Wat voor mij duidelijk is, is dat er andere regels zijn voor mij in vergelijking met andere coureurs. Voor mij is het duidelijk wat de regels zijn, maar op een of andere manier is het voor mij allemaal niet toegestaan, terwijl andere coureurs bepaalde dingen wel mogen", zo zucht hij.

Verstappen wil niet samen zitten

Een discussie over de regels tussen de twee en de scheidsrechters heeft Max dan ook helemaal geen trek in. "Ik denk ook niet dat we samen hoeven te zitten. We zijn hier allebei om te winnen en we zullen er beide alles aan doen, tenminste, wat er nodig is qua punten", zo laat hij optekenen. Het gaat erom dat ze er weer een mooi weekend van maken met zijn tweeën. "We hebben gedurende het hele jaar goed geracet samen en we hebben er een mooie show van gemaakt. Hopelijk kunnen we dat hier opnieuw laten zien."

Hamilton ook niet geïnteresseerd

Hamilton zelf vindt het ook onnodig om met Max samen in gesprek te gaan. "Voor mij is alles duidelijk, voor mij verandert er niets. Ik denk niet dat het nodig is om samen te zitten met Verstappen", aldus de zevenvoudig kampioen, die hoopt dat hij en Max samen hun lesje hebben geleerd. "Zoals Max al zei hebben we veel races gehad. Er zijn veel goede races geweest, maar ook wat incidenten. Ik denk graag dat we daar van hebben geleerd en verder kunnen gaan", aldus de Mercedes-coureur.

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"