Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Hamilton zijn het oneens na sprintrace: "Je klinkt verveeld, Max"

Ze reden achter elkaar over de finish in de sprintrace van de GP van de Verenigde Staten. Max Verstappen won, Lewis Hamilton werd tweede. Maar dat Verstappen nu echt plezier beleefde een deze race? Nee.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won in Austin zijn derde sprintrace van het seizoen. Een record voor de drievoudig wereldkampioen. Maar dat betekent niet dat hij er echt van genoot. Zijn mening over sprintraces steekt de Red Bull-coureur nooit onder stoelen of banken. "Ik vind het geweldig. Het is fantastisch", trapt Verstappen cynisch af na zijn zege. "Als je mijn eerlijke mening wilt over sprintweekenden... ik raak er niet echt opgewonden van", zegt Verstappen op de persconferentie na afloop.

En daar heeft de Nederlander enkele duidelijke redenen voor. "In de kwalificatie heb ik het gevoel dat als je eenmaal klaar bent met de kwalificatie, je een beetje verloren bent. Ik heb het gevoel dat we maar één kwalificatie in het weekend nodig hebben waarin je echt alles op alles zet en dat voelt geweldig. Vanochtend ook (de ochtend van de Sprint Shootout, red.). Je zet hem op P1, maar ik heb zoiets van het is zaterdag, er zijn toch niet veel punten voor de race."

"En daarnaast, nu we deze race hebben gereden, weet iedereen min of meer wat er tijdens de GP van zondag gaat gebeuren tussen alle auto's qua tempo. Dus dat haalt de spanning er een beetje vanaf. Als we het vandaag niet hadden gedaan en we alleen de kwalificatie van gisteren hadden gehad, dan weet je voor de race niet echt wat er gaat gebeuren. Iedereen is erg opgewonden en zet de tv aan omdat je het niet weet en ook wij weten het niet. Nu weten we het een beetje. Dus..."

Neem magie weg

Lewis Hamilton, die tweede werd in de sprintrace haakt er op in: "Het klinkt alsof je je een beetje verveelt." Maar dat is het volgens Verstappen niet. "Ik verveel me niet, maar als ik een fan zou zijn, zou ik gewoon teleurgesteld zijn. Want dan weet je min of meer wat er gaat gebeuren. Als er niets geks gebeurt, weet je wat er morgen gaat gebeuren (in de GP, red.). Het neemt die magie weg van wakker worden op zondagochtend of wat dan ook, zondagmiddag, en je zet de tv aan en je hebt de kwalificatie gehad, maar je weet niet zeker welke auto het snelst gaat zijn. Het neemt die magie weg, vind ik.

Hamilton is het duidelijk niet eens met Verstappen. "Het is een iets ander perspectief als je aan het achtervolgen bent, dus voor ons is het leuk. Voor mij is het leuk. Ik vind het leuk om de extra mogelijkheid te hebben om naar buiten te gaan en te proberen alles, elk klein beetje en meer uit het pakket te halen dat we hebben. Kan het beter? Ik weet zeker dat we kunnen leren. Ik denk dat het spannend is geweest voor mensen, dus persoonlijk houd ik erg van de sprintweekenden, vooral de vrijdag, waar je maar één training hebt en dan meteen doorgaat naar de kwalificatie."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Tijdschema Extreem laat tijdschema Formule 1 GP Verenigde Staten