Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Horner wijzen Newey-theorie van de hand: "De problemen waren er al"

Adrian Newey kondigde zijn vertrek bij Red Bull aan en ineens is de RB20 in 'een monster' veranderd, zoals Max Verstappen de wagen nu omschrijft. Heeft het een met het ander te maken?

Verstappen Qualifying Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Van de eerste tien races wint Max Verstappen er zeven. Sindsdien hebben de prestaties van de RB20 een dalende lijn ingezet. Gevreesd wordt zelfs voor het kampioenschap. Waar is het dan ineens zo mis gegaan? Topontwerper Adrian Newey kondigde begin mei zijn vertrek bij Red Bull aan, heeft dat met de terugval in prestaties te maken?

Niet volgens teambaas Christian Horner. "We zouden die problemen toch al gehad hebben, omdat de problemen er al waren. En de inbreng van één persoon kan nooit zo snel zo dramatisch zijn. Deze problemen begonnen zich echt te manifesteren in Miami en en Adrian was bij het team tot de vrijdag van Miami."

"Er is geen mogelijkheid dat het zo snel zijn impact zou hebben gehad. We werken met dezelfde mensen. Formule 1 is een teamsport. Dit is een teamkwestie en het team komt met de oplossing", zegt Horner tegen de media waaronder RacingNews365.

Ook Verstappen kan zich hierin vinden, hoewel hij wel zeer kritisch blijft. "Ik heb altijd gezegd dat ik graag had gewild dat Adrian zou blijven, maar daar gaat het nu niet om. Want vorig jaar hadden we een geweldige auto, de meest dominante auto ooit, en we hebben er eigenlijk een monster van gemaakt. Dus we moeten het zien om te draaien."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld