Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Hulkenberg spelen ideale 'teamgame': "Waren slipstream-buddy's!"

Max Verstappen kreeg in zijn jacht op poleposition in Imola hulp uit onverwachte hoek. De regerend wereldkampioen kreeg een slipstream, maar niet van zijn eigen teamgenoot.

Verstappen pole Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen start zondag, opnieuw, vanaf poleposition. Lang zag het er niet naar uit dat de regerend wereldkampioen in de buurt kon komen van de snelle McLarens, maar aan het einde van Q3 was daar de snelste tijd van de Nederlander.

Het gat met de twee McLaren-coureurs was wel extreem klein. Een van de factoren waardoor Verstappen alsnog de pole kon pakken, was het feit dat hij hulp kreeg uit onverwachte hoek.

"Ik gaf Nico (Hulkenberg red.) een slipstream richting bocht zeventien tegen het einde van zijn ronde," vertelt Verstappen voor de camera van Viaplay. "Daarna gaf hij mij een 'tow' richting bocht één. Ik kwam daardoor wel iets te snel aan bij de eerste bocht, want ik remde iets te laat, dus ik verloor weer een beetje van die extra tijd."

Toch denkt Verstappen dat zijn 'teamgame' met de Haas-coureur geholpen heeft in de strijd om pole position: "Misschien heeft het net genoeg geholpen voor die pole. Maar kijk, als je zo'n moeilijk weekend hebt, dan moet je alles bij elkaar rapen."

Ook tijdens de persconferentie werd het moment met Hulkenberg besproken. Verstappen kon hier wel van genieten en reageerde dan ook grappend: "Ja, we waren 'slipstream-buddy's' op de baan in Q2 en later dus opnieuw in Q3."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training