Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Antonio Giovinazzi

"Verstappen en Leclerc gaan Hamilton het vuur aan de schenen leggen"

Net als Charles Leclerc maakt ook Antonio Giovinazzi nog altijd deel uit van de Ferrari-familie. De Italiaan rijdt voor Alfa Romeo, maar heeft nog altijd een contract bij de Scuderia. Daarom houdt hij zijn werkgever en collega Leclerc nauwlettend in de gaten.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens een exclusief interview met RacingNews365 op het circuit van Albert Park liet Antonio Giovinazzi weten dat hij nog altijd kijkt naar Ferrari. De Italiaan legde veel kilometers af voor de Scuderia in de simulator en leerde daardoor ook Charles Leclerc kennen: "Ik heb een goede band met Charles en ik vind het heel bijzonder om te zien hoe goed hij de afgelopen twee jaar in de Formule 1 heeft gepresteerd. Hij heeft zowel bij Alfa Romeo als bij Ferrari al veel indruk gemaakt in een relatief korte tijd", aldus de vlot sprekende Giovinazzi.

Waar Giovinazzi in het Engels nog weleens korte antwoorden wil geven aan de media, daar houdt hij zich gedurende het interview met deze site, afgenomen in zijn moedertaal, allesbehalve in. De 26-jarige Alfa Romeo-rijder houdt naast Leclerc ook onze landgenoot Max Verstappen scherp in de gaten. "Zowel Charles als Max zijn grote talenten die er dit jaar echt gaan staan, daar ben ik van overtuigd. Vorig jaar vochten ze al mooie duels uit en dit seizoen gaan ze het vuur aan de schenen leggen van Lewis Hamilton. Al moet erbij gezegd worden dat Mercedes wederom als de favoriet van start zal gaan."

Giovinazzi heeft niet alleen een goede band met Leclerc, de voormalig testrijder van Ferrari was ook degene die het racezitje van de Monegask overnam bij Alfa Romeo in 2019. De relatie tussen de twee rijders is dan ook in orde volgens Giovinazzi, die het niet kan nalaten om nogmaals zijn respect voor Leclerc te benadrukken: "Het is voor Charles allemaal onwijs snel gegaan. Leclerc heeft zich ten opzichte van mij ook sneller ontwikkeld doordat hij de afgelopen jaren bleef racen."

"Ik ging twee jaar aan de slag als testrijder en reed zodoende geen races. Charles bleef racen en hij bleef zich ontwikkelen. Zowel bij Alfa als bij Ferrari heeft hij de afgelopen twee jaar bewezen immer snel te zijn. Daar ben ik natuurlijk wel van onder de indruk."

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

5 reacties