Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Verstappen en Leclerc met verschillende strategische opties tijdens GP Frankrijk

Met de hitte in Frankrijk wordt bandenmanagement een zeer belangrijke factor tijdens de GP van Frankrijk. Pirelli verwacht ondanks deze hitte dat een éénstopper mogelijk is, maar een strategie met twee pitstops is volgens de bandenfabrikant net zo snel.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De Formule 1-coureurs staan voor een belangrijke beproeving bij het bandenmanagement op Circuit Paul Ricard, want met temperaturen van 33 graden boven nul is slijtage een zeer grote factor bij de race. Tijdens de GP van Frankrijk, die straks om 15:00 uur start, zijn volgens bandenleverancier Pirelli meerdere strategieën mogelijk.

Volgens Pirelli is namelijk zowel een éénstopper als een tweestopper mogelijk en zijn deze strategische keuzes ongeveer even snel. Met één pitstop is een stint op de mediums en een stint op de hards voldoende, bij een tweestop-strategie wordt er nog een stint op de mediums aan toegevoegd.

			© Pirelli
	© Pirelli

Verstappen en Leclerc met verschillende strategieën?

Niet alle coureurs hebben nog vers rubber liggen voor de (volgens Pirelli) snelste strategie. Max Verstappen, bijvoorbeeld, heeft nog twee nieuwe setjes harde banden, maar van de mediums heeft hij er slechts één over na de vrijdag en de zaterdag. Hierdoor zal hij in het geval van een tweestopper zeer waarschijnlijk een andere strategie volgen dan polesitter Charles Leclerc.

De Ferrari-coureur heeft namelijk wél twee setjes mediums over en hiernaast nog maar één setje hards. Teamgenoot Carlos Sainz heeft van beide compounds nog twee sets over, terwijl Red Bull-rijder Sergio Perez dezelfde keuzes heeft als Verstappen.

Bekijk hieronder de beschikbare bandensets per F1-coureur.

			© Pirelli
	© Pirelli
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen