Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

"Verstappen en Leclerc strijden zo fel om de jongste F1-kampioen te worden"

De felle rivaliteit tussen Max Verstappen en Charles Leclerc is logisch, stelt Michael Bleekemolen. Beiden maken in 2020 nog kans om de jongste Formule 1-wereldkampioen ooit te worden.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

"Charles Leclerc verkeert nu natuurlijk in superconditie, maar hij heeft het ook allemaal mee nu de Ferrari's opeens zo goed lopen", aldus Michael Bleekemolen in gesprek met RacingNews365. "Max Verstappen is natuurlijk ook heel sterk. Ze zijn zó ontzettend aan elkaar gewaagd."

Of Verstappen in 2020 de strijd met de Monegask van Ferrari aankan, hangt volgens Bleekemolen vooral af van de motorleverancier van Red Bull: "Als ze het bij Honda voor elkaar krijgen, kan dat zomaar gebeuren. Dan worden die mannen één en twee - of twee en één. Ze zijn zo jong, fris en gedreven. Dat hoort natuurlijk bij de nieuwe generatie. Ze willen allebei heel graag de jongste wereldkampioen Formule 1 ooit worden. En dat kan botsen, ook letterlijk."

Op het moment is Sebastian Vettel nog houder van het record als jongste wereldkampioen. Dat kreeg de Duitser in 2010 voor elkaar op de leeftijd van 23 jaar en 134 dagen. Verstappen en Leclerc zijn in de afgelopen weken allebei 22 geworden en kunnen Vettel dus alleen volgend jaar nog passeren wat betreft die statistiek.

"Het is ook leuk dat Max en Charles verschillende karakters hebben. Verstappen wil gewoon laten zien wat hij kan presteren, Leclerc lijkt soms wat afwachtender. Per situatie heeft dat voor ieder z'n voordelen", oordeelt Bleekemolen.

Alles weten over de komende Grand Prix van Mexico en de kansen van Max Verstappen? Luister de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

10 reacties