Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Leclerc zetten de Formule 1 opnieuw op de kaart

Maandenlang viel er nagenoeg niets te beleven in de Grand Prix. Mercedes won haar races en op een enkel incident of inhaalactie na, waren races voorspelbaar en saai. Daarin is de laatste twee GP’s verandering gekomen, voornamelijk dankzij de kampioenen van de toekomst: Max Verstappen en Charles Leclerc.

Lang moesten de Formule 1-fans wachten op het eerste gevecht tussen de twintigers. Volgens velen zijn Max Verstappen en Charles Leclerc de opvolgers van Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, de kampioenen van de toekomst. Op de Red Bull Ring kwam het tweetal elkaar in de slotfase van de race tegen. Verstappen wist zich langs de Ferrari-coureur te wurmen, om zo zijn eerste seizoenszege te pakken. Zondagmiddag op het circuit van Silverstone voerde het duo een wervelende show op. Ronde na ronde ging het op de limiet, waarbij de Ferrari razendsnel was op de rechte stukken en de Red Bull superieur in de bochten. Het leverde een adembenemend gevecht op tussen beide kemphanen. Leclerc verdedigde op de limiet en Verstappen reed wat berekender dan in zijn eerste F1-jaren. Het kat en muisspel kreeg het publiek op de banken en toen Verstappen eindelijk, via een perfecte pitstop, de Monegask gepasseerd was, sloeg deze direct terug door te profiteren van een fout van de Nederlander. Ein-de-lijk lukte het Verstappen om af te rekenen met de Ferrari-coureur na een bikkelhard gevecht na de SC-periode. Daar kwamen beiden coureurs buiten de baan terecht, maar er volgde (terecht) geen onderzoek of straf vanuit de wedstrijdleiding. De beide jongelingen hadden nog meer actie in petto. Leclerc opende de jacht op Gasly om hem op fraaie wijze buitenom te passeren. Ondertussen raasde Verstappen naar de staart van Vettels Ferrari, om ook hem te passeren, buitenom in Stowe. Het publiek stond nog op de banken toen een luide ‘ooeehhhh’ te horen was. Vettel parkeerde zijn Ferrari vol in de kont van de Red Bull, die door de lucht vloog en in het grind eindigde.

Daarmee kwam er in een klap een einde aan de opmars van Verstappen, die op weg leek naar een tweede of derde plaats. Deze ging nu naar Leclerc die in de slotfase geen kind had aan Gasly en zo zijn heldenrit beloonde met de derde positie. De Formule 1 maakte op Silverstone reclame voor zichzelf en zelfs de Mercedes-coureurs hielpen in de openingsronden daaraan mee. Het gevecht waar velen op hoopten tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas kwam totaal onverwacht. De Fin toonde ballen door Hamilton bij Copse terug te pakken, maar aan het gevecht kwam een eind door de SC en een vreemde strategie voor Bottas. De Britse Grand Prix leverde het bewijs dat de Formule 1 niet draait om saaie statistieken of men het publiek moet ‘vermaken’ met moeilijk te doorgronden regels of complexe autotechniek. Nee, Formule 1 moet draaien om het pure racen, met auto’s die aan elkaar gewaagd zijn en racen op prachtige banen. De coureurs maken er echt wel de show van die we dan willen zien, mits de scheidsrechters de rijders vrijheid geven. Silverstone was een zege voor de Formule 1-fan, waarbij het publiek door alle actie haast vergat dat er toch weer een zilveren dubbelzege werd behaald. Racen kan zo mooi zijn!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024