Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

'Verstappen en Marko pasten in het geheim Red Bull-contract Max aan'

Hebben Helmut Marko en het kamp Verstappen in het geheim het contract van Max Verstappen met Red Bull aangepast en zo het lot van de drievoudig kampioen verbonden aan dat van Marko?

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Britse Autosport claimt van wel. Recent werd bekend dat Max Verstappen een clausule in zijn contract zou hebben staan waardoor hij vroegtijdig bij Red Bull kan vertrekken als Helmut Marko ook vertrekt. Die clausule zou echter pas recent zijn toegevoegd aan het F1-contract van Verstappen, zo schrijft het Britse medium.

Toen Verstappen in 2022 een megadeal tekende en zijn lot tot en met 2028 aan Red Bull verbond, zou die clausule er nog niet in hebben gestaan. Recent is die pas toegevoegd door Marko en het management van Verstappen, zonder het medeweten van Christian Horner of iemand anders bij het F1-team.

Naast Horner is Marko namelijk ook 'director' van Red Bull Racing Limited, zoals het F1-team ingeschreven staat bij de Britse Kamer van Koophandel. Daardoor kan hij zulke contractuele wijzigingen doorvoeren zonder dat er toestemming van iemand anders voor nodig is. Marko zelf handelt dan namens het team uit Milton Keynes.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China