Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Verstappen en Marko tasten in duister om snelheidsverschil met McLaren

Na afloop van de Grand Prix van Singapore hebben Helmut Marko en Max Verstappen met elkaar gesproken over het snelheidsverschil met McLaren, zo onthult de Oostenrijker. Na dat gesprek blijven er volgens Marko echter nog altijd vraagtekens over.

Norris Verstappen podium Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen was na afloop van de Grand Prix van Singapore duidelijk: Red Bull komt momenteel nog steeds veel te kort om in de strijd met McLaren. Toch wist de Nederlander een knappe tweede plaats over te houden aan de race in Zuidoost-Azië, waarmee hij ook de schade in het wereldkampioenschap beperkte. Na de Grand Prix van Singapore gaat de Formule 1 een soort 'herfststop' van drie weken tegemoet, alvorens er halverwege oktober pas weer geracet wordt.

Het geeft Red Bull de kans om in die drie weken de 'Austin-update' optimaal voor te bereiden. Dat gebeurde vlak na de race in Singapore al, zo onthult Helmut Marko in gesprek met Motorsport-Total. Volgens de Oostenrijker spraken hij en Verstappen op de dinsdag na de Grand Prix over verschillende onderwerpen om hem zo optimaal voor te bereiden op het aanstaande titelgevecht: "We hebben dinsdag uitgebreid met elkaar gesproken over de telefoon. Er zijn nog wat PR-activiteiten waar hij bij aanwezig moet zijn, maar over het algemeen is het nu belangrijk dat hij zich klaar kan maken voor wat zeker een heel spannend en zwaar titelgevecht gaat worden."

Tijdens dat gesprek ging het ook over de dominantie van McLaren in Singapore. Marko weet wel hoe die is ontstaan, maar tijdens het gesprek met Verstappen werd niet duidelijk hoe Red Bull dat tegen kan gaan: "Nou, Lando's dominantie was vooral te danken aan de medium-banden. Hij pakte negen tienden tot één seconde per ronde op ons. Het is ook bijzonder dat, als onze auto's, laten we zeggen, geoptimaliseerd waren, hij (Verstappen red.) die tijden niet had kunnen rijden op de medium-band. Wij vragen ons op dit moment vooral af hoe dat kan."

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"