© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Verstappen en met name Leclerc bewijzen dat talent verschil maakt in F1"

10 aug. 2018 09:13 René Oudman 1 reacties
Waar de rijders vroeger het verschil maakten, komt het tegenwoordig in de Formule 1 voornamelijk neer op de machines waarmee gereden wordt. 'Zet een aap in een Mercedes en hij wint alsnog', werd gekscherend weleens in de paddock geroepen. Formule 3-teameigenaar Frits van Amersfoort ziet desalniettemin uitzonderingen.

"De motoren hebben een veel te grote stempel op de Formule 1 gedrukt", laat Van Amersfoort, al meer dan veertig jaar actief in het racewereldje, in gesprek met Racingnews365 weten. "We waren er allemaal van overtuigd dat talent in de Formule 1 geen doorslaggevende factor meer was."

Twee coureurs, die in het verleden toevallig beiden voor Van Amersfoort Racing uitkwamen in de Formule 3, bewijzen echter het tegenovergestelde. "Met name Max (Verstappen, red.), en met náme Charles (Leclerc, red.) laten zien dat talent wel degelijk uitmaakt." Toch vindt Van Amersfoort het zonde dat de onderlinge verschillen in de koningsklasse van de autosport zo groot zijn. "Het is bizar dat er in de allerhoogste top van het racen zoveel verschil is. In de F3 is een seconde tussen snelste en laatste een groot gat, in de F1 zitten er zo vier à vijf seconden tussen."

In het Europese Formule 3-kampioenschap, waarin Van Amersfoort Racing met drie wagens actief is, zou zo'n grote achterstand meteen worden afgestraft. "Als wij vijf seconden langzamer zouden zijn, kunnen we nog problemen krijgen om überhaupt van start te mogen. Met deze ontwikkeling in de Formule 1 ben ik bang dat de toekomst van de autosport nog weleens heel moeizaam kan gaan worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen