Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Verstappen en Perez mogen risico's nemen tijdens sprintrace: 'Ze gaan er toch wel voor'

Volgens Christian Horner heeft het weinig zin om de Red Bull-coureur restricties op te leggen tijdens de sprintrace in Imola. Max Verstappen en Sergio Perez mogen vrijuit racen vandaag.

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Sergio Perez mogen vrijuit racen tijdens de sprintrace op Imola. De Red Bull-coureurs krijgen geen instructies van Christian Horner om voorzichtig te zijn om zo een gunstige startpositie te behouden voor de GP van Emilia-Romagna. De Red Bull-teambaas legt bij Sky Sports uit dat dit weinig zin heeft.

"We praten wel over het rustig aan doen, maar als de rode lichten doven is het gewoon een motorrace. Ze gaan er dan toch wel voor." Dit Formule 1-seizoen kunnen de coureurs tot maar liefst 8 WK-punten winnen in de sprintrace, terwijl een coureur in 2021 maximaal drie punten kon scoren. "Er zijn meer punten te verdelen, dus de eerste rondes gaan interessant worden", voorspelt Horner.

Speelt bandenslijtage al een rol in de sprintrace?

De sprintraces zijn met 100 kilometer relatief kort, waardoor de bandenstrategie meestal niet zo belangrijk is. Horner denkt echter dat het slijten van de banden een rol kan gaan spelen. "Gaan de banden eraan of niet? Misschien dat de race aan het einde zo ook interessant kan worden."

Om 16:30 uur Nederlandse tijd start de sprintrace op Imola. De top acht scoort punten en de uitslag van de sprintrace zal de startgrid bepalen voor de Grand Prix van Emilia-Romagna, die zondag wordt verreden om 15:00 uur.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull