Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Perez niet zeker van hun zaak in Las Vegas: "Wordt totaal anders"

Red Bull kan in Las Vegas de magische grens van twintig overwinningen in een seizoen doorbreken. Max Verstappen en Sergio Perez houden wel een slag om de arm, want er is veel onzeker voor het nieuwe Grand Prix-weekend.

Verstappen Perez Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Red Bull is het jaar al lang en breed geslaagd. Max Verstappen en Sergio Perez wonnen negentien van de twintig verreden races en haalden zo vroegtijdig de beide wereldtitels binnen. De Grand Prix van Las Vegas is echter nieuw op de kalender, wat voor veel onzekerheden zorgt. Tel daar de koude temperaturen bij op en niemand weet hoe de krachtsverhoudingen zullen liggen. Verstappen durft nog niet van een walk in the park te spreken.

"We weten niet hoe snel we hier gaan zijn", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Het kan zomaar lastig worden, maar aan de andere kant pakt het misschien juist heel goed uit. Ik denk dat niemand echt weet hoe ze ervoor staan. Het belangrijkste punt is om naar buiten te rijden, te wennen aan de temperaturen en zo gewenning te creëren."

Maar zelfs dan weet de Nederlander nog niet hoe het weekend gaat verlopen. "Je kan natuurlijk wat dingetjes proberen met de set-up, maar als je niet weet hoe hobbelig het circuit is en hoeveel grip er ligt, kan je niet aan de details werken. Het wordt een lastig verhaal om de auto perfect af te stellen, al zijn we natuurlijk wel voorbereid op verschillende scenario's. Dan kan je denken aan veel-, medium-, of weinig grip. Op de baan merk je dan iets meer hoe het gaat zijn en wat je moet veranderen."

Perez voorziet een interessant weekend

Verstappen deed ook wat voorbereidend werk in de simulator. De wereldkampioen legt uit wat voor informatie dat oplevert. "Ik heb een middagje in de simulator gespendeerd. Er zijn niet veel bochten, dus het ging vooral om ritme opdoen en begrijpen welke scenario's zich kunnen ontvouwen met de set-up en de balans."

Perez sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot. Volgens de Mexicaan staat er een heel interessant weekend voor de deur. "We hebben werkelijk waar geen idee wat ons te wachten staat. Ten eerste is het hier een stuk kouder, wat het moeilijker maakt om de banden op de juiste temperatuur te houden. Daarom wordt het een totaal andere GP en verwacht ik een interessant weekend."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner onthult 2023 startpunt grote Red Bull-problemen: "Namen het niet serieus"