Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Perez onder de indruk van nieuwe Red Bull RB18

De nieuwe Red Bull wordt vandaag op het circuit van Barcelona onderworpen aan zijn eerste serieuze beproeving - de Formule 1 trapt er namelijk af met een driedaagse wintertest. Max Verstappen en Sergio Perez tonen zich onder de indruk van Red Bull's nieuwe wapen.

Vorige week reed Max Verstappen zijn eerste ronden tijdens de shakedown van de nieuwe RB18 op Silverstone en op woensdag neemt hij de gehele testdag voor zijn rekening op het circuit van Barcelona. De regerend wereldkampioen is erg blij met wat hij ziet: "We kregen een eerste indruk van de RB18 tijdens de filmdag en de auto ziet er goed uit. De regels zijn dit jaar erg veranderd en daarom is het belangrijk om je eerste ronden te rijden en een gevoel bij de auto te krijgen." "Ik heb nog geen doelstelling voor dit seizoen. Ik wil gewoon voluit gaan op de baan en zal mijn best doen, zoals ik elk jaar doe. Als de auto snel is, weet ik zeker dat we het weer heel goed kunnen doen. Ik kijk uit naar weer een leuk jaar samen met Red Bull Racing en Checo. Hij is een geweldige kerel en we pushen elkaar echt, wat uiteindelijk goed is voor het team."

Perez: "Ongelooflijk hoeveel werk er in de auto is gestoken"

Checo Perez voegde daaraan toe: "De RB18 ziet er echt mooi en heel cool uit, je ziet meteen hoeveel werk er in deze auto is gestoken. Het aantal uren dat de mannen en vrouwen in de fabriek erin hebben gestoken om de RB18 op de baan te krijgen is ongelooflijk." "Ik heb vertrouwen in mezelf voor dit seizoen en ik hoop dan ook dat we dit jaar een goed pakket hebben, ik kan niet wachten om in Barcelona van start te gaan." Perez wist in 2021 een zege te behalen voor Red Bull, in Bakoe waar hij profiteerde van de klapband van teamgenoot Verstappen. De Mexicaan legt de lat voor 2022 een stuk hoger. "Dit seizoen wil ik dat we als team maximaal presteren en dat we winnen, dat is het hoofddoel voor 2022. Ik denk dat de sleutel tot succes onder de nieuwe reglementen zal zijn hoe snel teams zich kunnen ontwikkelen en hoeveel ze zich gedurende het seizoen kunnen verbeteren." "Je ziet bij de nieuwe auto's hoe verschillend de teams de regels hebben geïnterpreteerd, dus het zal interessant zijn om bij de eerste race te zien welke auto het beste is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"