Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste training GP België

Max Verstappen en Sergio Perez zijn na afloop van de eerste vrije training voor de GP van België beboet. De overtreding? 0,1 kilometer per uur te hard rijden in de pitstraat, maar de FIA is onverbiddelijk.

Verstappen Belgium FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de eerste vrije training voor de Grand Prix van België hebben zowel Max Verstappen als Sergio Perez een boete gekregen van de FIA. De beide coureurs reden te hard in de pitstraat, al ging het maar om een overtreding van 0,1 kilometer per uur. Verstappen en Perez reden namelijk met 80,1 kilometer per uur door de pitstraat, terwijl de maximumsnelheid 80 kilometer per uur bedraagt.

De FIA is echter onverbiddelijk en heeft twee boetes uitgedeeld. Red Bull moet voor de overtredingen twee keer 100 euro aftikken én even de pit limiter van Verstappen en Perez finetunen... Verstappen reed overigens de snelste tijd en zette de concurrentie op meer dan een halve seconde.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'