Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen en Perez zijn het op één zorgelijk vlak wel eens

Red Bull is in de eerste twee Formule 1-races van het seizoen uiterst dominant gebleken en qua snelheid komt er (nog) niemand in de buurt. Toch zijn er zorgen binnen het team, vooral wat betreft de betrouwbaarheid van de auto.

De eerste twee races van het nieuwe seizoen zitten erop en beide keren zagen we Red Bull winnen met een comfortabele voorsprong. Max Verstappen begon het seizoen met een overwinning in Bahrein, waarna Sergio Perez in Saoedi-Arabië de race op zijn naam schreef. Het gaat goed bij Red Bull. Heel erg goed. Toch zijn er ondanks de sterke resultaten zorgen bij de coureurs, want wat betreft de betrouwbaarheid van de RB19 moet er nog het een en ander verbeterd worden. Eerder uitte Verstappen al zijn zorgen tegenover de media, waaronder RacingNews365. "Het gaat niet alleen om snelheid. We moeten zorgen dat we betrouwbaar zijn zonder bepaalde problemen." In de kwalificatie ging het mis bij de Red Bull-bolide van de Nederlander. Een kapotte aandrijfas zorgde voor een 'uitvalbeurt' in Q2, waardoor Verstappen als vijftiende moest starten in Djedda. "Een inhaalrace doe ik graag, maar wanneer je vecht tussen het kampioenschap en vooral als het tussen twee auto's gaat, moeten we er wel voor zorgen dat die auto's betrouwbaar zijn."

Perez eens met Verstappen

Perez had in Saoedi-Arabië geen last van betrouwbaarheidsproblemen, maar herkent zich volledig in de woorden van zijn teamgenoot. Wanneer hem wordt gevraagd naar of hij zich zorgen maakt over de betrouwbaarheid van de RB19, antwoordt hij: "We zagen het bij Aston Martin al (Lance Stroll viel uit, red.) en wij gaan dit ook op een bepaald moment meemaken." "We moeten er dus aan blijven werken. In Bahrein ging het gelukkig goed, maar als we echt hard hadden moeten pushen richting de finish, dan hadden we de race waarschijnlijk niet uitgereden. Er zijn op dit moment veel zorgen over de betrouwbaarheid. Hopelijk krijgen we er niet al te snel last van." Verstappen vult aan: "Ja, we moeten het beter doen, dat is absoluut waar. Ook het weekend moet vlekkeloos verlopen, dat zou ook een hoop schelen", aldus de regerend wereldkampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi