Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Verstappen en Red Bull moesten wel iets proberen om Mercedes te verslaan"

Ondanks een haast foutloos weekend verliet Max Verstappen het circuit van Imola met nul punten. De Red Bull-kopman kreeg pech, schoot met een klapband van de baan en kon een haast zekere tweede plaats op zijn buik schrijven. Maar hadden Verstappen en Red Bull met een andere strategie niet kunnen winnen?

Verstappen Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kende een weekend van uitersten in Imola. Na een goede training, kreeg de Nederlander in de kwalificatie een motorprobleem, dat op tijd verholpen kon worden zodat hij zich toch nog als derde kon kwalificeren. In de race ging het een tijd lang goed en kon Verstappen Valtteri Bottas opzij zetten, maar zorgde een klapband voor een vroegtijdig einde in de Grand Prix van Emilia-Romagna. Die mindere momenten waren echter domme pech, want Verstappen deed alles goed, zo zeggen coureur Tom Coronel en journalist Ruud Dimmers in de podcast van RacingNews365.

"Ik heb geen fout kunnen bespeuren", aldus Coronel. "Het was voor mij heel mooi om te zien hoe soepel en gedreven hij bleef zonder dat hij iets fout heeft gedaan. Toen ontplofte die band net voor het aanremmen van die chicane en was het gewoon over en uit. Dan kan hij gefrustreerd uitstappen en weet hij dat niemand daar iets aan kan doen."

Het was het materiaal wat het liet afweten, zo zag ook Dimmers. "Klopt, de kwalificatie was iets minder dan gehoopt, maar in het tweede deel had hij een motorprobleem en daarom is het al heel knap dat hij derde is geworden en dat ze alles op tijd gefikst hebben. Maar je zag in de race dat hij er gewoon continu bij zat. Hij had nu een betere start en zo pakte hij een Mercedes, Hamilton in dit geval. Bottas had wat schade aan zijn auto, maar dit is wel het drietal dat mooi bij elkaar bleef."

Toch is het de vraag of Verstappen uiteindelijk gewonnen had. "Misschien hebben ze wel een strategisch foutje gemaakt door zo vroeg al naar binnen te gaan", zegt Dimmers over de vroege eerste pitstop. "Misschien reageerden ze wel op Hamilton, die riep dat zijn rechtervoorband niet meer helemaal goed was, terwijl hij vervolgens nog tien à vijftien ronden doorrijdt op dezelfde band en dat veel sneller. Maar ze moesten iets proberen om de Mercedessen te pakken. Je rijdt ertussen, hebt geen rugdekking en bijna lukte het. Hij pakte Bottas en vervolgens kreeg Hamilton geluk in die race (door de timing van de virtual safety car, red.). "

Uiteindelijk maakte dit alles niet uit, want de klapband zorgde ervoor dat Verstappen vroegtijdig zijn waterloo vond. "Dit had een van de dagen moeten zijn voor Max, waarin alles zijn kant op viel en helaas gebeurde dat net niet", besluit de journalist.

Luister nu de nieuwste RN365-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"